Problemet er at løpet er i ferd med å fylles opp. De 1000 plassene på 5 km er allerede besatt og på halvmaraton er det mindre enn 100 ledige plasser. Startnummerutdelingen startet i går og fortsetter i Vikinghallen i dag kl. 08 til kl. 20. Plassene på halvmaraton kan bli fylt opp i løpet av dagen.

Men på maratondistansener det fortsatt mange ledige plasser. Det kan også bli den eneste distansen som ikke øker i forhold til i fjor. Det er også mulig å melde på stafettlag og deltakere i det to kilometer lange Barneløpet som starter i Nordnesparken..


Slik er de påmeldte i år fordelt:

Maraton:                572
Halvmaraton:           4909
5 km:                  1000 (fullsatt)
Stafett:                366 lag med 3660 løpere
Barneløpet:             322Antall fullførende løpere de fire første årene:

2012:  1541
2013:  4467
2014:  5992
2015   8252


Hva er hemmeligheten?

Bergen har Stoltzekleiven med mange tusen deltakere, og bare 24 km nord for Bergen samler Knarvikmila opp mot 8000 løpere på sine mange arrangementer. Men gateløp med stor suksess har vært mangevare i Bergen. En gang var Fanamilen stor med nesten 3000 deltakere og Bergensløpet hadde et par år tidlig på nittitallet  enda flere deltakere. I dag har Fanamilen knappe 1000 deltakere og Bergensløpet ble fort lagt ned.

Hva er så grunnen til at Bergen City Marathon på bare fire år nærmer seg 10.000 deltakere, i en tid hvor det er motbakkeløp, hinderløp og andre nyskapninger som "Color med Rad" som er trendy. Og så er det et tradisjonelt gateløp med 5 km, halvmaraton, maraton og stafett som er den store suksessen i Bergen.

Vi spør løpssjefen for BCM, Janne Jensen: Hva er hemmeligheten?

- Det ligger først og fremst i profilen vår! Vi vil ufarliggjør det å delta. Vi har klart å få fram det budskapet: De fleste kan klare å fullføre en halvmaraton! Og i stafetten og på 5 km er terskelen enda lavere.

Det skal vel mer til enn det?

-
Vi hadde god drahjelp av BT de første årene med mye annonsering. Nå står vi mer på egne bein og har bygd opp en god strategi for markedsføring via internett. Vi har et stort nettverk og når veldig mange. Stafetten er også veldig viktig for rekrutteringen.

Det er hele hemmeligheten?

- Som et ledd i profilen vår har vi bevisst ikke satset på å hente eliteløpere. Men når løpet nå har blitt så stort, så er det kanskje ikke like viktig lenger. Vi vurderer om vi skal legge til rette også for at de beste løperne i Norge stiller opp, uten at vi har trukket noen konklusjon i den saken.


Janne_Jensen_A20G0596.jpg
En klar profil: Vi har nådd fram med budskapet vårt: Nesten alle kan stille opp på en halvmaraton, sa løpssjefen Janne Jensen til Kondis to dager før løpet. Her er hun fotografert i Vikinghallen under startnummerutdeling torsdag. (Foto: Kjell Vigestad) 


Løpsmesse med startnummerutdeling i Vikinghallen

Kondis-stand_A20G0586.jpg
Kondis på plass: Steinar Øen (t.v.) og Adrian Reithaug står klar til å informere løperne om Kondis og har et kjempegodt tilbud til alle som vil bli medlem. (Foto:Kjell Vigestad)

Butikk_Sportsgalleriet_A20G0590.jpg
Gode tilbud: Sportsgalleriet, 2XU, Polar og Squeezy har stand på sportsmessa med mange fristende tilbud på sportsutsyr og sportsdrikk. Messa er åpen for alle, så det er ikke bare løpere i BCM som kan sikre seg kvalitetsvarer til sterkt rabatterte priser. (Foto: Kjell Vigestad)


Da en dame kom først i mål

DSC_0313.jpg
Debutåret 2012: Da opplevde tilskuerne at ei dame slo alle gutta på maraton og ble første løper i mål. Åslaug G. Kaardal vant maraton på 2.59.57 og var den eneste løperen under 3 timer. (Foto: Mia Pettersen)


Kondis.no-reportasjer fra Bergen City Marathons fire første år:

2012:  Åslaug G. Kaardal slo alt og alle
2013Hafsås-rekord i Bergen City Marathon mens Mulugeta løp halv på 1.06.59
2014:  Mulugeta løp for Etiopia
2015:  Bergen City Marahon-seier til Aslaug Kaardal og Kenneth Smeby


BCM-2012_start_foto_Mia_Pettersen_DSC_0265[1].jpg
Stort fra starten av: BMC hadde 1541 løpere i mål allerede det første året. (Foto: Mia Pettersen)

kondis_25P1644_640.jpg
I Nygårdsparken: Kondis sin utsendte reporter, Kjell Vigestad, tester løypa i Bergens idylliske park som også er startpunktet for 5 km-løpet. Det er få maratonløyper i verden som på en så fin måte presenterer byen sin som BCM. Du får en fantastisk utsikt over byen der løypa går langs Fjellveien og du opplever gammel bebyggelse gjennom trange smau i byen som inntil 1630 var Nordens største. Du passerer Akvariet på Nordnes og løper langs Vågen til Fisketorget og videre til mål på Bryggen. (Foto: Per Inge Østmoen)