Men sjøl om Ingvill Måkestad Bovim fremdeles har den norske rekorden, er Hedda Hynne i ferd med etablere seg som landest beste 800 m-løper gjennom tidene. Måkestad Bovim løp bare én gang under 2 minutter, mens Hynne nå har løpt under den magiske grensa tre ganger.

I stevnet i Trieste møtte hun to meget sterke britiske løpere, Laura Muir og Jemma Reekie. Begge ble for gode for Hedda Hynne, og Reekie vant på 1.59,52 med treningsvenninne Muir bare 2 hundredeler bak. Bak seg hadde Hedda Hynne europeiske toppløpere som sveitsiske Selina Büchel, tyske Christina Hering og franske Renelle Lamote.

Hedda Hynne var strålende fornøyd med løpet sjøl om hun gjerne skulle sett at farten hadde vært bedre i første del av løpet.

"Yet another meet leaving the track wanting more! Very happy with my performance in Trieste running 1.59 with a negativ split," skrev hun på Facebook etter løpet.

Til NRK uttalte hun følgende:

– Det var 5–6 jenter som kunne vinne. Men det viser at ein må vere med heile vegen, det nyttar ikkje om det går for sakte i starten.