Etter 6 år med motbakkeløpet Klauva Opp ble arrangementet utvidet med 7 lakes og 17 lakes i fjor, og omdøpt til Moon Valley Run Festival.

Reportasje fra fjorårets løp

Stedet er altså Måndalen på sørsiden av Romsdagsfjorden 2 mil vest for Åndalsnes, med omgivelser (og motbakker) som kan ta pusten fra noen og hver.

Lørdag 22.august er Måndalen Idrettslag klar for den andre utgaven av Moon Valley Run Festival, en løpsfestival der den langsiktige målsettingen er at den skal vokse seg sakte men sikkert større år for år. Søndag 23.august er reservedag i tilfelle dårlig vær på lørdag.

20190810_115255 (1280x586).jpg
Månvatnet. (Foto: Torgeir Kruke)Månvannet.webpMånvannet.webp

Det er fire løp som alle arrangeres på samme dag:

  • 12:30 Childrens Terrain Run: 2 løyper (1,2 km og 2,8 km) – den korteste opp til 9 år, den lengste fra 10 år
  • 12:00 (Trim 11:00) Vertical Run/Klauva Opp: ·4 km langt og 750 høydemeter. Trimklasse og konkurranseklasse.
  • 10:00 7 Lakes Run: 7 fjellvann, ca 26 km langt og 2200 høydemeter
  • 05:30 17 Lakes Run: 17 fjellvann, ca 55 km langt og 4500 høydemeter

7L_winner_F Johanna Åstrøm crossing the finish line (1280x832).jpg
Johanna Åstrøm vant kvinneklassen i 7 Lakes Run i fjor. (Arrangørfoto)

- Det er stor interesse og mye positiv omtale om arrangementet og omgivelsene, både fra nasjonalt og internasjonalt hold. I år som i fjor er både 7 Lakes Run og 17 Lakes Run godkjent som UTMB kvalifiseringsløp, forteller Geir Konrad Moen i arrangørklubben. Han er initiativtaker og skaper av selve løpskonsept

- Vi har også gleden av å ha verdens beste fjelløper og mange ganger verdensmester Kilian Jornet på startstreken. Dessuten vil Henriette og mange ganger verdensmester Jonathan Albon være til stede under årets arrangement. Henriette deltar, mens Jonathan er ute med skade – men vil være tilgjengelig på stadion for treningstips og spørsmål, sier Moen.

Konseptet på de 2 langløpene er et slags «hybrid» løp med en miks av sti, fjell, urørt natur og orientering. Det er fjellvannene i Måndalen man skal innom, 7 på det korteste løpet og hele 17 på det lengste. Der er bemanning på vannene der alle deltakere må innom og registre seg underveis. Naturen brukes som den er, uten å tilføre egen løypemerking spesielt for løpet. Deltakerne må navigere fra start til mål utfra en detaljert løypebeskrivelse og offisielt GPS spor som de får tildelt.

17 Lakes Run 5 (1280x675).jpg
Majestetiske omgivelser. (Arrangørfoto)

LØYPEKART:
MVRF 7-17 Lakes with blue and red drawn


- Vi har fått ca 40 påmeldinger allerede, men har plass til mange flere, sier Moen som håper på en dag med godt vær i Måndalen denne lørdagen i august, og at man kan skape nok en løpsfest for deltakere og publikum med de Covid-19 tilpasninger som er nødvendig.

Situasjonen med Covid-19 gjør jo at veldig mange utlendinger ikke har mulighet til å komme i år, men dette er ett ferskt og litt nytt type løp/festival som har all mulighet til å vokse på sikt.

PÅMELDING

Arrangementets hjemmeside
Instagram
Facebook

MVRF Teaser (1:21)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957