Senay Fissehatsion fra Ullensaker/Kisa gikk til topps i herreklassen på "10 for Grete" under lørdagens BMW Oslo Maraton. Han gjorde unna 10 km på tiden 29:44.

– Jeg er veldig fornøyd med tiden. God økt, sa vinneren etter målpassering.

På andreplass i mål kom skiløper Anders Nøstdahl Gløersen fra Rustad IL på tiden 31:25. Nummer tre ble Ulrik Lolland fra Rygge IL på 31:30.

I kvinneklassen ble det seier til Astrid Brathaug Sørset fra Tyrving. Hun kom inn til 34:56. Nummer to i kvinneklassen ble Sylvia Nordskar, Oslostudentenes IK på 35:10. Julie Brox fra Fredrikstad tok 3. plassen på 35:36.

Premiepallen herrer. Fra venstre: Anders Nøstdahl Gløersen (2. plass), Senay Fissehatsion (1. plass) og Ulrik Lolland (3. plass). (Foto: Kjell Vigestad)

Premiepallen kvinner. Fra venstre: Sylvia Nordskar (2. plass), Astrid Brathaug Sørset (1. plass) og Julie Brox (3. plass). (Foto: Kjell Vigestad)

Flere bilder ser du nedenfor resultatlistene.

De 20 beste menn totalt på 10 km

Rank Race No Name Nation Club Category Time Behind
1 10597 Senay Fissehatsion  NOR Ullensaker/Kisa IL Friidrett M24-34 0:29:44
2 10251 Anders Nøstdahl Gløersen  NOR Rustad IL M35-39 0:31:25 + 1:41
3 10538 Ulrik Lolland  NOR Rygge IL M24-34 0:31:30 + 1:46
4 10491 Fredrik Sætran  NOR Oslostudentenes IK - Friidrett M24-34 0:31:32 + 1:48
15 10282 Truls Grøstad  NOR BDO Lillestrøm M24-34 0:33:13 + 3:29
16 20594 Sondre Fylling  NOR Oslostudentenes IK - Friidrett M24-34 0:33:16 + 3:32

5 10118 Cecilie Høgset  NOR Røa IL K24-34 0:37:54 + 2:59
6 10462 Silje Hansen  NOR FRISTELSEN Bakeri og Konditori AS K35-39 0:37:54 + 2:59
7 10350 Vilde Antonsen  NOR   K24-34 0:38:15 + 3:19
8 10286 Cecilie Næss Lutro  NOR   K24-34 0:38:40 + 3:45
9 10076 Julie Meinicke  NOR Jutul IL K18-21 0:38:42 + 3:47
10 11366 Kaja Sommerfeldt Skeid  NOR Team Right To Play/KPMG Puls K24-34 0:38:53 + 3:58
20 11176 Mette Flatland Viervoll  NOR Team Ingvill K24-34 0:40:02 + 5:07

Dagens vinner, Senay Fissehatsion, var svært offensiv ut fra start og fikk raskt stor luke til hovedfeltet og sine konkurrenter. (Foto: Kjell Vigestad)

Så stor luke fikk Fissehatsion ut fra start at det til og med var folk som rakk å krysse gata mellom ham og før hovedfeltet passerte. (Foto: Kjell Vigestad)

Deretter kom hovedfeltet med blant annet dagens andremann i mål, Anders Gløersen (10251). Med der, til venstre i bildet, var også Astrid Brathaug Sørset og Sylvia Nordskar som skulle kjempe om totalseieren i kvinneklassen. (Foto: Kjell Vigestad)

Ludwig Ulmer, utkledd som enhjøring, løp på 40:30 - tross noe dårlig sikt og uten sidesyn. (Foto: Kjell Vigestad)

Dagens klart raskeste mann, Senay Fissehatsion, vant på 29:44. Planen hans framover er å kjempe om medaljene når NM terrengløp arrangeres i Frognerparken 10. oktober. (Foto: Kjell Vigestad)

Red_Bull_100m_kampen_om_2pl_10km_AZ3T8972.jpgKampen om 2. plassen bak Fissehatsion stod lenge mellom Fredrik Sætran (10491), Kristian Ulriksen (10205), Anders Nøstdahl Gløersen (rett bak Ulriksen) og Ulrik Lolland (helt bakerst). (Foto: Kjell Vigestad)

Anders Gløersen har lagt opp som skiløper, men har blitt en ivrig løper isteden. Den rutinerte skiløperen krysset målstreken i Oslo som nummer to på tiden 31.25. (Foto: Kjell Vigestad)

Sylvia Nordskar tok 2. plassen totalt i kvinneklassen på tiden 35:10 og var med det kun 14 sekunder bak vinner Astrid Brathaug Sørset. (Foto: Kjell Vigestad)

Nummer tre i herreklassen ble Ulrik Lolland med 31:30. (Foto: Kjell Vigestad)

Alf Ànte Tornensis løp på 32:11, vant klasse 18-21 år og ble nummer seks totalt av alle menn. (Foto: Kjell Vigestad)

Arild Hagesveen vant 50-54-årsklassen på 34:33. (Foto: Kjell Vigestad)

Ger-van-gras_8U3A5047.jpgGer van Graas, som løper for SK Vidar, løp mila på 37:36 og vant med det klasse 65-69 år med god margin. Resultatet vil også plassere han på toppen av alle tiders statistikken for veteranklassen 65-69 år. Denne toppes i dag av Henning Wibeto som i 2011 løp på 37:45. Men van Graas sin tid vil dog ikke telle som klasserekord siden han er nederlandsk statsborger. (Foto: Samuel Hafsahl)

Bjoern_Lauglo_suveren_vinner_70-74aar_int_av_NRK_AZ3T9617.jpgBjørn Lauglo, som løp på 45:29, var suveren vinne i klassen 70-74 år. (Foto: Kjell Vigestad)

Det var mange ivrige tilskuere, støtteapparat og heiagjenger langs løypa i Oslo Maraton. (Foto: Kjell Vigestad)