Kystløpet sin fjortende utgave ble arrangert i tålig gode forhold. Alt regnet som var meldt i løpet av dagen holdt seg borte før start, og det ble kun en god regnbyge under selve løpet. Litt vind mot vending gjorde ikke forholdene helt idelle.

Kystløpet har tradisjon for å samle mange trofaste deltagere fra hele Rogaland. Mange av disse dukket også opp igjen til årets løp. 101 løpere fullførte årets løp og det er desverre en solid nedgang fra tidligere utgaver. Løping og idretten generelt har en jobb å gjøre fremover for å få med alle mosjonister igjen som har falt fra under Covid-19 pausen. 

Det ble vist mye god løping i den 11 km lange kuperte løypen. I kvinneklassen viste Sara Aarseth seg nok en gang som den sterkeste. Sara var litt bak sin egen bestetid, men kjenner vi den nybakte moren rett så kommer hun sterkere tilbake i 2022 sesongen. Ola Tjensvoll var helt suveren i herreklassen. Han vant med solid margin og perset med god margin.

3 beste kvinner.

1.Sara Aarseth       Spirit friidrett     46.05
2.Monika Vassbø   Bjerkreim IL      46.23
3.Silje M Grude      Helleland IL      50.25

3 beste herrer.
1.Ola Tjensvoll      Undheim IL        37.03
2.Bjøro Nevland    Gjesdal IL          39.09
3.Jarle Risa           Undheim IL        39.50

RESULTATER
 

Flere bilder kommer i løpet av søndagen.

Sara.jpg
Sara Aarseth og Ingve Aalbu nærmer seg målstreken.   Foto: Thomas Hetland.

Helge.jpg
Helge Åse(26) og Leif Inge Nesvåg(16) har utallige trenigstimer i denne traseen. Denne gang var det blodig alvor om å komme høyeste mulig blandt EIK friidretts sin mange løpere. Foto: Thomas Hetland.

Kjetil.jpg
Kjetil Mydland(10), Johnny Vea(66) og Geir C Larsen(59). Foto Thomas Hetland.

monika.jpg
Monika Vassbø fra Bjerkreim IL.         Foto: Thomas Hetland.

nygård.jpg
Jan Tore Nygård fra Undheim IL.        Foto: Thomas Hetland.

silje.jpg
Silje Grude fra Helleland IL.     Foto: Thomas Hetland.

stoltenberg.jpg
Louise Samnøy og Ole Kristian Stoltenberg.   Foto: Thomas Hetland.einar.jpg
Einar Søndeland(210) med beundrende blikk opp til Morten Tengesdal. Morten har hatt en rivende utvikling siden han begyndte å løpe serisøt. Einar Søndeland har vært trener og en frontfigur i løping i en mannsalder. Han har vært trener til både Ørjan Grønnevig og Anne Jorunn Hodne som har løyperekordene i Kystløpet.  Foto: Thomas Hetland.

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957