Logo.png

Maters World Cup 2023

Åpningen av årets veteran-VM kolliderte med Birkebeinerrennet, og en del veteraner prioriterte deltakelse hjemme i Norge.  Noen rakk imidlertid begge deler. Vi vet i alle fall at både Ragnhild Bolstad og Tore Bjerkheim gikk Birken lørdag, og var på plass på startstreken i Østerrike søndag! 

I klassisk søndag ble det  gull til far til de kjente skisøstrene, Silje, Astrid og Kari Øyre Slind, Peder Einar Slind fra Oppdal i klasse M08 (65-69 år). Kjell Johnsen fra Tromsø ble gullvinner i 75-årsklassen. Blant kvinnene var Gerd Lysne Johansen fra Flå i Hallingdal aller best i 80-årsklassen. I tillegg ble det hele tre sølv- og fire bronsemedaljer i klassisk første dag.

Alle resultater klassisk kortdistanse søndag 

I fristil som gikk senere på åpningsdagen ble det medalje av edleste sort til Truls Valmestad fra Gjelerlåsen i M09 (55-59 år). I tillegg ble de en sølvmedalje ved Eva Carlsen fra Oslo i W11 (80-84 år).

Alle resultater fristil kortdistanse søndag

Mesterskapet fortsatte med klassiske mellomdistanser mandag og et nytt norsk medaljerush. Kjell Johnsen og Gerd Lysne Johansen var best også på den doble distanse 10 km og fikk dermed en drømmeåpning med to gull på de to første konkurransedagene i MWC i Tyrol. Det ble hele seks sølvmedaljer for de  norske veteranene under mandagens aldersgraderte distanser som var på 10, 15 og 21 km. 

Alle resultater klassisk mellomdistanse mandag

 

Program MWC2023.jpg