Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Traséen i Ålesund Maraton går bl.a. langs sjøkanten med utsyn til Brosundet. Foto: Arrangør
Traséen i Ålesund Maraton går bl.a. langs sjøkanten med utsyn til Brosundet. Foto: Arrangør

Traséen i Ålesund Maraton går bl.a. langs sjøkanten med utsyn til Brosundet. Foto: Arrangør

Ålesund Maraton blir arrangert 8. mai med begrenset deltaking

I går kom svaret fra kommunelegen i Ålesund om Ålesund Maraton kan arrangeres i mai måned, og på hvilken måte. Ut fra dette har nå arrangøren, Bedriftsidretten i Midt-Norge, gått ut med ny informasjon.
Publisert | Oppdatert
Artikkelen fortsetter under annonsen


Arrangøren deler inn løpet i to tidsperioder da det kun er tillatt med 200 løpere ute i løypen samtidig. Hallvmaraton starter på ettermiddagen. 5 km, 10 km og maraton starter tidligere på dagen. Tilsammen er det kun 400 deltakere som er tillatt denne gangen. 

Kommunelegen sier videre at det kun er løpere fra egen kommune som kan delta på arrangementet p.g.a. reise-restriksjoner. Heldigvis har kommunen nettopp slått seg sammen med fire andre kommuner. Men det betyr også at løpere fra Sula, Sykkylven og Giske ikke kan delta på Ålesund Maraton 2021.

Ålesund Maraton er i år flyttet fra Moa-området inn til sentrum av jugendbyen Ålesund. Thea Møll hos arrangøren sier at det ikke var dette de hadde sett for seg ved planleggingen av Nye Ålesund Maraton. De hadde planlagt en skikkelig folkefest med 1000 deltakere og masse aktiviter i sentrum av byen. -Det får vi vente med til neste år-, sier hun. Start og mål er i år flyttet fra St. Olavs plass til uteområdet ved Sparebanken Møre Arena

Halvmaraton er allerede fulltegnet. Men det kan bli store forandringer når listene blir oppdatert med kun deltakere fra Ålesund. Ledige plasser blir fylt opp etter hvert. Det er bare å følge med på løpets facebook-side i tiden framover. 

For mer info og påmelding, se Ålesund Maraton si nettside

Forehand_Aalesund_Maraton_Skansekaia
Løypen går også langs Skansekaia. Foto: Arrangør
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957

 

 

Kommentarer

Alle kommentarer må undertegnes med fullt navn, fornavn og etternavn.
Vi forbeholder oss rett til også å utelate kommentarer som er av sjikanerende, politisk eller injurierende art.

Posting