Vidarløper Aase-Kari Eriksen har bosatt seg på Årnes, og nylig var hun på Oppstad og løp 2.løp i Odalskarusellen. Der tok hun bokstavelig talt innersvingen på gutta i den 7 km lange løypa.

Hun kom inn mot mål rett bak leder i herreklassen, som løp litt feil, og vips var Aase-Kari i tet...


Når vi først er i Odalen....
Lyst på litt ekstra underholdning?
Les: kondis.no på Odalsk
eller: Denne nyheten på Odalsk
Link til: The one and only Odalizer


Bra deltagelse
Det var 79 løpere på det første løpet i Odalskarusellen, og alt alt var det vel ikke så mye mindre på det andre løpet 25.mai. Distansen denne gang var 7 km i ei flat lett løype, det meste på asfalt.

Selv med litt vind var det fine forhold, og både Aase-Kari som vant dameklassen og Sten Solfjeld som vant herreklassen brukte under 25 minutter.

De raskerste damene
1 Aase-Kari Eriksen 24.22
2 Gunn Helen Hagen 34.08
3 Tonje Syversen 41.04

De raskeste gutta
1 Sten Solfjeld 24.25
2 Torbjørn Sørli 25.57
3 Sten Børresen 26.25
4 Torgrim Finsrud 27.24
5 Rune Holmen 27.56
6 Stein Frode Bech 28.02

Alle resultatene

Sten trodde han hadde kontroll
Sten Solfjeld fikk følge av en yngre løper på de første to kilometerne, mens Aase-Kari fulgte et stykke bak. Når Sten nærmet seg mål så han i øyekroken at han hadde bra nok klaring til den som kom bak (som han trodde var juniorløperen), men....
...Aase-Kari løp bra opp avslutningsbakken og Sten prøvde å runde klubbhuset på feil side, og dermed var det bare for Sten å bukke pent for damen etter målgang.

Fin blanding av gjesteløpere og lokale helter
Det var en fin blanding av gjesteløpere (blant annet Aase-Kari fra Romerike og Sten fra Headeland) og Odalsløpere, og nye muligheter kommer i Odalskarusellen siste fredag i juni, august og september.

Odalskarusellen på kondis.no terminliste

Mangelfulle bildetekster
Uten startliste vet vi ikke navnene på alle som er med på bildene, så det får vi rette opp senere.
Bilder fra Oppstad 25.mai (foto: Olav Engen)
Sten+Solfjeld+med+premien+til+beste+herrel%F8per...+og+i+sannhetens+navn+m%E5+det+sies+at+han+ville+v%E6rt+f%F8rstemann+i+m%E5l+ogs%E5+totalt+%28men+bare+s%E5+vidt%29+dersom+han+ikke+hadde+l%F8pt+feil+50+meter+fra+m%E5l...
Sten Solfjeld med premien til beste herreløper... og i sannhetens navn må det sies at han ville vært førstemann i mål også totalt (men bare så vidt) dersom han ikke hadde løpt feil 50 meter fra mål...
Sten+Solfjeld+er+i+tet+etter+ca+2+km%2C+men+har+fortsatt+f%F8lge+av+Torbj%F8rn+S%F8rli.+Aase-Kari+Eriksen+f%F8lger+ca+50+meter+bak%2C+og+st%F8rre+ble+aldri+avstanden.
Sten Solfjeld er i tet etter ca 2 km, men har fortsatt følge av Torbjørn Sørli. Aase-Kari Eriksen følger ca 50 meter bak, og større ble aldri avstanden.
Aase-Kari+satte+ganske+sikkert+damerekord+i+l%F8ypa.++Vidarl%F8peren+som+har+flyttet+til+%C5rnes+varslet+at+hun+ville+pr%F8ve+%E5+komme+p%E5+flere+av+l%F8pene+i+Odalskarusellen.++Terrengl%F8pene+b%F8r+passe+henne+bra%2C+hun+er+flink+i+terrenget.
Aase-Kari satte ganske sikkert damerekord i løypa. Vidarløperen som har flyttet til Årnes varslet at hun ville prøve å komme på flere av løpene i Odalskarusellen. Terrengløpene bør passe henne bra, hun er flink i terrenget.
Sten+B%F8rresen+har+f%F8lge+med+blant+annet+Rune+Holmen+fra+nabokommunen+%28Nes%29+...men+senere+opparbeidet+han+seg+et+forsprang+p%E5+et+minutt.
Sten Børresen har følge med blant annet Rune Holmen fra nabokommunen (Nes) ...men senere opparbeidet han seg et forsprang på et minutt.
Oslogutten+Stein+Frode+Bech+kan+nesten+ikke+kalles+gjest+lenger.+Han+og+kona+har+jo+hytte+bare+en+kort+joggetur+unna+Oppstad+idrettsplass.++Denne+gangen+%E5pnet+han+forsiktig%2C+men+vi+tellet+han+inn+som+7.l%F8per+under+m%E5lseilet.
Oslogutten Stein Frode Bech kan nesten ikke kalles gjest lenger. Han og kona har jo hytte bare en kort joggetur unna Oppstad idrettsplass. Denne gangen åpnet han forsiktig, men vi tellet han inn som 7.løper under målseilet.
Startnr+652+foran+626...
Startnr 652 foran 626...
%D8ystein+Sannerud+er+deltager+i+%E5r%2C+mens+vi+tidligere+har+observert+han+bak+p%E5meldingsbordet%2C+ved+m%E5lslusa+osv....
Øystein Sannerud er deltager i år, mens vi tidligere har observert han bak påmeldingsbordet, ved målslusa osv....
Startnummer+639%2C+ung+l%F8per+med+fint+steg...
Startnummer 639, ung løper med fint steg...
Gunn+Helen+Hagen+var+nest+raskest+av+damel%F8perne...
Gunn Helen Hagen var nest raskest av dameløperne...
Denne+herremannen+kunne+nok+l%F8pt+greit+fra+alle+i+feltet%2C+men+valgte+%E5+sl%E5+f%F8lge+med+datteren+Tonje+denne+gangen.++%D8ystein+Syversen+vant+bronse+p%E5+5+km+innend%F8rs+i+EM+i+Helsingfors+mars+i+50-54+%E5rs-klassen.+Her+hjemme+m%F8ter+vi+den+lokale+sprekingen+i+H55+dette+%E5ret.
Denne herremannen kunne nok løpt greit fra alle i feltet, men valgte å slå følge med datteren Tonje denne gangen. Øystein Syversen vant bronse på 5 km innendørs i EM i Helsingfors mars i 50-54 års-klassen. Her hjemme møter vi den lokale sprekingen i H55 dette året.
To+riktig+blide+gutter+etter+2+av+7+km+langs+landeveien...
To riktig blide gutter etter 2 av 7 km langs landeveien...
Denne+alvorlige+karen+var+nok+yngste+l%F8per+p%E5+tid+denne+gangen%2C+men+vi+observerte+en+syklist+med+startnummer+som+kanskje+var+p%E5+samme+alder.
Denne alvorlige karen var nok yngste løper på tid denne gangen, men vi observerte en syklist med startnummer som kanskje var på samme alder.
Plutselig+var+det+Aase-Kari+som+dukket+opp+f%F8rst+-+rett+f%F8r+m%E5l%2C+men+neste+gang+vet+Sten+hvor+m%E5let+er....
Plutselig var det Aase-Kari som dukket opp først - rett før mål, men neste gang vet Sten hvor målet er....
Torbj%F8rn+S%F8rli+slapp+Sten+og+Aase-Kari+litt+f%F8r+halvveis+og+kommer+her+som+tredje+l%F8per+til+m%E5l.
Torbjørn Sørli slapp Sten og Aase-Kari litt før halvveis og kommer her som tredje løper til mål.
Her+har+vi+Sten+B%F8rresen+igjen%2C+n%E5+med+30+meter+igjen+%E5+l%F8pe.
Her har vi Sten Børresen igjen, nå med 30 meter igjen å løpe.