Åke's reisebrev til Kondis:
Spinelli+og+meg+%28roed+caps%29underveis+p%E5+den+5.etappen
Spinelli og meg (roed caps)underveis på den 5.etappen
Hei!

Som sagt i engelsk mail var jeg med aa vinne Cruce de los Andes, stafett fra Argentina til Chile. Tenkte aa skrive litt mer pluss noen bilder. (Flere bilder paa http://www.argentinacorre.com.ar/cruce%20los%20andes%202006/cruce.htm)

Jeg moette resten av gjengen i San Juan, vest i Argentina, mandagen foer loepet. Var saa der noen dager, loep en del, selv om det var vanvittig varmt, 35-40 grader, saa det ble lav intensitet....

Etter mye frem og tilbake endte jeg med etappe 5 av 12.
Start i Iglesia (liten landsby) paa 2000 meter, og opp til noe over 3000 meter, foerste av tre etapper som tok oss fra pampasen og opp til toppen av et pass over Andes-fjellene.

Saa, for aa bli vant til hoeyen dro jeg opp i fjellet noen dager, sammen med andre paa 5,6,7,8 etappe.

Flott sted aa bare slappe av og jogge litt. Sov paa en argentinsk militaer post, hvor de tok gost imot oss, og synes hele greia var interessant. De ser dette hvert aar, og virker som de foelger med i hvordan de forskjellige lagene forandrer seg hver gang.
Her+krysser+vi+grensa+fra+Argentina+til+Chile
Her krysser vi grensa fra Argentina til Chile
I aar saa det ut til aa staa mellom oss, San Juan (provins lag pluss meg, et par fra en annen provins, La Rioja, og et par fra Chile) og Buenos Aries (med omegn). For foerste gang var det med et reint damelag, nesten et Soer-Amerikansk kontinental lag, og de gjorde det rimelig bra ogsaa.

Det er en litt anderledes stafett. Av organisasjons grunner, ettersom lagene vil bli veldig spredt, fungerer vekslingene saann at naar foerste mann kommer inn, starter ALLE lagene neste etappe. Etappe tidene legges sammen til slutt. Saann er det ogsaa veldig lett aa foelge med paa hvem som vinner hver enkelt etappe, og mye oppmerksomhet gis etappe seire.

Saa, tidlig paa morgenen, etter aa ha blitt kjoert tilbake til Iglesia, kom starten paa min etappe.
Visste paa forhaand at det kom til aa staa mellom meg og Mauricio Spinelli, Buenos Aires, og fikk vite at Spinelli er en av de bedre paa Buenos Aires laget.
Saa, satset paa aa henge med saa lenge som mulig, og gaar det saa gaar det.

Vi gikk ut rolig, men det er vanskelig aa loepe i hoeyden! Gikk over grensa sammen, med et kameratslig haandtrykk. Dette var ca. 20km, og vi passerte 1/2 marathon paa 1.46, veldig sakte, men det var masse oppoverbakke og lite oksygen. Herfra gikk det saktere, og etter 25km dro Spinelli ifra. Jeg gikk videre i eget tempo, spiste litt etter 30km og styrken begynte aa komme tilbake. Saa Spinelli i distansen og hentet han inn igjen etter 35. Fikk kanskje 200m forsprang, men med 2km nedoverbakke fra 40km til maal begynte han aa ta innppaa.
Her+kommer+jeg+foerst+til+maal
Her kommer jeg foerst til maal
Brukte det som var igjen av krefter til aa holde luka, og gikk tilslutt i maal 11 sekunder foran. Puh, sliten men fornoeyd! Etappeseieren henger hoeyt, og resten av laget gjorde ogsaa en flott innsats, Alberto ofret alt paa 6. etappe, ble slaatt av tidenes foerste kvinnelige etappe vinner i Cruce (Cecilia Sanchez, Chile), endte paa sykehus med blanding av hoeydesyke og hypotermia, men fullfoerte sin del! Vi vant til slutt ganske klart, tok ogsaa flest etappe seire, og kunne feire i La Serena!

Flott loep, topp maate aa se Andes paa, en konkurranse som boer bli mer kjent ogsaa utenfor Soer-Amerika, kunne vaert kjempe moro med mange internasjonale lag!

Sees i Norge i April,
snakkes
Aake
Pokalen+til+vinnerlaget
Pokalen til vinnerlaget