- Det var veldig nervøst å løpe på lag med dem som er så god, sa Ingeborg Roll Mosland etter målgang på dagens kretsstafett på Nytrømoen like utenfor Tynset sentrum. 

Da hadde imidlertid løperen fra Oppsal – som i morgentimene ble flyttet opp fra Akershus og Oslo o-krets sitt 3. lag til førstelaget – vist seg tilliten verdig:

- Det gikk veldig bra, smilte hun.

Hun ble sendt ut i teten av Kasper Bakken Ulseth, og gjorde ingen feil på sin ferd mellom postene. Dermed forsvarte altså Akershus og Oslo sin førsteoppstilling startnummeret, etter seier også i fjor. Anselm Reichenbach var eneste som var med også den gang. I år var det Pia Young Vik som innledet, før Anselm overtok. Kasper Bakken Ulseth løp dem opp i teten, og superreserven – Ingeborg – tok dem inn til seier. Alva Marika Niklasson var syk i morgentimene, og dermed fikk Ingeborg ansvaret for sisteetappe:

- Både første- og sisteetappe er ganske «kritiske», men laglederne måtte også ta hensyn til hvilke lag som hadde planlagt kostymer, forklarte førsteetappeløper – Pia Young Vik – som nå altså gikk «ubeseiret» gjennom Hovedløp og kretsstafett.

Men det er ikke alle forunt å ha et komplett kretslag som kan stille to gutter og to jenter. Dermed er også den nevnte kostymekonkurransen prestisjefull. Her var det «Løvene» fra Buskerud som vant. I tillegg fikk Kaja Peikli og Hans Urset vist frem kretsfargene til henholdsvis Rogaland og Troms – ved å være først i løypen etter 1.- og 2.- etappe:

- Vi satser på å komme blant de 5 beste, sa Kaja – som fikk målsetningen oppfylt.

Det samme fikk Hans: - Mitt mål var å ikke diske laget, som i fjor, sa han med glimt i øyet.

Glimtet var også på plass i øyet hos Mari Eidsmo – som avgjorde kampen om 2. plassen til sin og Sør-Trøndelags fordel:

- Jeg følte meg litt sterkere enn de andre, og satt inn støtet på vei mot siste post, sa hun om veien til andre trinnet på pallen.

Det spørs om ikke Hovedløp og O-landsleir på Tynset etter vel gjennomført har fortjent en plassering helt oppe på toppen av den nevnte pallen. Det var i hvert fall mange fornøyde ungdommer som vendte nesa hjemover etter endt kretsstafett.

Kilde: Norsk orientering

Hovedløpet

Resultater

1 Akershus og Oslo lag 1 50:16 
2 Sør-Trøndelag lag 1 51:08 +00:52
3 Telemark lag 1 51:13 +00:57 
4 Rogaland lag 1 51:46 +01:30 
5 Hedmark lag 1 52:05 +01:49 
6 Vestfold lag 1 52:16 +02:00