- Jeg følte jeg gjorde det jeg skulle. Men ble veldig overrasket da den sveitsiske jenta kom opp på siden av meg på oppløpet. Det var sløvt av meg å «slippe» henne forbi, sa Victoria Hæstad Bjørnstad. 

Det var hjemmeløper Martina Ruch som snek seg foran Hæstad Bjørnstad på oppløpet, og knep andreplassen – bak Tove Alexandersson - i semifinalen på knockout sprinten i Laufen. 
Dette etter at Hæstad Bjørnstad løp i rygg på Alexandersson stort sett gjennom hele semifinalen. 
- Jeg føler at det er litt surt å miste finaleplassen på den måten. Men uansett er jeg veldig fornøyd med 7.plass på verdenscup.
- Da jeg dro ned hit, var jeg redd at jeg ikke skulle komme meg til kvartfinale en gang. Og da er dette mer enn godkjent.

For Hæstad Bjørnstad var en av bare fem norske løpere som tok seg videre både fra prolog og kvartfinale på formiddagen til semifinale i ettermiddag. En som imidlertid er umulig å rå på i orienteringsløypen denne sesongen er nevnte Alexandersson – som etter å ha vunnet seminfinalen – løp inn til seier også i finalen. Hennes 6. strake verdenscupseier for sesongen. Hun vant foran den tsjekkiske junioren Teresa Janosikova og sveitsiske Elena Roos ble nummer 3. Silje Ekroll Jahren og Andrine Benjaminsen løp også semifinale, og endte som nummer 4 og 5 i sine heat. Plasseringer som gir 11.- og 15. plass i verdenscupen.

På herresiden var Norge representert med duoen Kasper Fosser og Olav Lundanes i semifinalene.  De endte som henholdsvis nummer 4 og 5 i sine heat: 
- Jeg velger feil - som vanlig får jeg nesten si - på «runners choice». I tillegg føler jeg at formen var bedre forrige helg. Jeg vet ikke hva som har skjedd siden da. Men jeg er ikke der jeg ønsker. Uansett skal jeg slå tilbake i morgen, annonserte Fosser etter sin semifinale-exit. Lundanes var heller ikke fornøyd med sitt valg av «runners choice» i semifinalen:

- Jeg var i en tøff semifinale - og når jeg også tar feil valg på runners choice blir det vanskelig, sa han etter at han måtte strekke våpen mot en gjeng sprintspesialister i semifinalen.

Fosser og Lundanes endte da med verdenscupplasseringene 10 og 14 i dag. Tsjekkiske Vojtech Kral – som vant knockout sprinten på hjemmebane i Praha i fjor høst, var best også i dag. Han vant foran gårsdagens vinner, Joey Hadorn. Med brittiske Ralph Street – som til daglig løper for Bækkelagets SK – på 3. plass.

I morgen avsluttes verdenscuprunden i Sveits med en tradisjonell sprintdistanse i gatene i LAufen.

KIlde/tekst: Norsk orientering