Monolittløpet ble arrangert av Idd SK og gikk storparten av den 9 km lange løypa på skogsveier og stier i kuperte terreng. Starten fant sted på Ystehede, mens målgang var på Halden Torg. Løpet går på historisk grunn langs Iddefjorden og rett forbi steinbruddet der granitten som blant annet er brukt til Monolitten i Vigelandsparken ble tatt ut for rundt 100 år siden. Monolittløpet ble i år arrangert for sjette gang, og taotalt var det 94 (26 kvinner og 68 menn) som fullførte det krevende løpet. Dette var en god økning fra i fjor da det var 74 fullførende deltakere.

Først i mål i år som i fjor var Amaru Wijman, Halden IL på tiden 37.04. Dermed fikk han sitt andre napp i vandrepokalen, men var noen små sekunder bak sin egen vinnertid fra i fjor da han løp på 37.25.

Orienteringsløper Jo Shepherd, Halden Skiklubb vant kvinneklassen på tiden 40.36 og fikk dermed sitt første napp i vandrepokalen. Samtidig slo hun Tessa Frenays vinnertid fra i fjor med nøyaktig to minutter. Frenay stilte imidlertid ikke til start i år.

Amaru Wijman forsvarte fjorårets seier.

Jo Shepherd jubler over seier i kvinneklassen. O-løperen hadde dessuten kun fem menn foran seg i mål.

Jørgen Korum på på 2. plass i herreklassen.

Cicilia Idland, 2. plass i kvinneklassen.

Jonathan Breda, 3. plas i herreklassen.

Kajsa Nilsson, 3. plass i kvinneklassen.

Geale Devries.

Erik Vigen Hattestad.

Runa Lien Backstrøm, 4. beste kvinne.

Selma Larsen, nr. 5 i kvinneklassen.

Øystein Johansen feirer bursdagen sin ved å løpe Monloittløpet.

Kristian Johan Marhaug

Nesten som i "gamledager"? De gamle treningskompisene Øystein Johansen (fra venstre), Ole Richard Holm-Olsen og Trond Bukholm er fornøyde med løpet.

Birthe Havnes tar en velfortjent hvil etter målgang.