Helt sin han var 15 år har han tatt pulsen med pulsklokke, men ofte har han trent på følelsen, nå skal han trene med pulsbelte på hver eneste økt. 

I bloggen, Auklandmetoden, skal alt med , fart, distanse, intervaller. I tillegg, men kanskje like vitkg, blir kommentarene han legger ved. 

Aukland har innrettet garasjen som treningsstudio og med barn på 7, 11 og 13 år  blir det fort at han trener inne istedenfor ute. 

Til Aftenposten forteller han at han ikke har noen planer om å legge opp. 
- Jeg trigges av at folk synes jeg er gammel, men samtidig vil jeg bevise at alt er mulig hvis man vil trene og er motivert for det. Men det er da det er viktig å trene smart.

Anders Aukland.
Anders Aukland deltar i flere løp om sommeren. Her knipset av Stian S. Møller i Holmenkolstafetten.

Det er fortsatt veldig gøy å trene og det er hovedsaken til at han fortsatt trener, men med økt alder gjelder det å trene smart. Hans tre år yngre bror Jørgen ble sjokkert da han la opp for et års tid siden , med litt mindre trening var han plutselig ikke i nærheten av tidligere form. Mange mosjonister trener veldig mye, men å gå fra mosjonist til toppidrettsutøver er en lang vei, atskillig kortere er det å gå den andre veien.

Ikke så viktig hva du gjør 
Aukland mener at det ikke er så viktig hva du gjør, men at du må gjøre det og at som mosjonist må du ha kontinuitet i det treningen. 

Les hele artikkelen i Aftenposten
 

   

AUKLANDS TRENINGSTIPS

Tren smart. Ikke for mye, ikke for lite.

Utnytt tiden. Sykle eller gå på rulleski til møter.

Forenkle ting. Trening er ikke så vanskelig og komplisert.

Pulsklokke kan være en motivasjonsfaktor.

Tren i hjemmet for å spare tid – tilpass trening til familien.

Utvikling er selve motoren. Er man ikke på offensiven, er det fort å sovne. Du blir god på det du trener på. Ikke kopier toppidrettsutøvere rått. Tenk!
Finn en treningsgruppe.

Sett deg et mål, for eksempel å være med i Birken.