Oppdatert med mange bilder + bilder lastet opp til Kondios bildebank, se lenger ned.

Andreas og Eldbjørg vant 10 km

Andreas Myhre Sjuseth fra SK Vidar var suverent først i mål på 10 km i Lørenskogløpet lørdag. Med tiden 33:04 var han hele 2:47 foran Stian Stærkeby Jelstad fra Modum FIK på 2. plass. Veteranen Runar Sannerud fra Ull/KIsa IL var 3. mann i herreklassen (vant M40-44) med tiden 36:54.

I kvinneklassen vant Eldbjørg Moxnes fra Oslostudentenes IK med tiden 39:03. Etter første runde (5 km) var ikke Sofie Nordsveen Hustad fra Lillehammer Skiklubb så langt etter, men Leirsundjenta tapte litt mer på andrerunden og var 1:26 etter Eldbjørg i mål. 20-år gamle Sofie, juniorverdenmester i langrenn i 2015, har slitt med kysesyken og vært lenge borte fra konkurranser. Nå er hun så vidt i gang igjen, så vi kan nok forvente enda sterke løping fra henne ganske snart. Helen Baastad Haug var tredje raskeste kvinneløper (vant K35-39) på tiden 43:45.

Eldbjørg Moxnes side om side med Steffen Stebbing etter 4 km. Eldbjørg vant kvinneklassen mens Steffen vant M35-39 på 4 sekunder bedre tid. Bildene er tatt der løperne rundet 4 og 9 km i Rådhusparken ned mot idylliske Langvannet.(Foto: Olav Engen)

Pernille og Magnus vant 5 km

På 5-kilometeren var 14 år gamle Pernille Karlsen Antonsen suverent først av jentene med tiden 18:32 i en ikke alt for rask løypa. Nest raskest var veteranen Dorte Foss fra Raufoss IL som vant K50-54 på 21:05.

Den eneste av gutta som løp fortere enn Pernille var Magnus Tuv Myhre fra Ringerike FIK. Han løp på 16:40, mens nest raskeste herre/gutt var Kristian Brenni fra Ull/Kisa IL som vant M14-15 på 19:04.

Pernille Antonsen 1 km før mål - ei usedvanlig lovende løperjente. (Foto: Olav Engen)

Magnus Tuv Myhre var raskest av alle på 5 km. (Foto: Olav Engen)

Alle resultater klassevis
Kondis kunne ved selvsyn se at kvinnen med best tid på 5 km i resultatlista må ha fått feil tid. Vi har varslet arrangøren. Det er nå bekreftet at tiden til Bobbie Ray-Sannerud er 23:23, vi venter på oppdatert liste. Det er også løpere på Metrojoggen som nok startet med 10-km-løperne og dermed fikk 15 minutter for god tid.

Jubileumsløp med bunnrekord i antall deltagere

Årets løp var 40-årsjubileum for Lørenskogløpet, som har slitt en del med deltagelsen etter at det for mange siden var et stort løp med firesifret antall deltagere. Det er vanskelig å peke på noen spesiell grunn til at deltagelsen blir såpass liten i et velarrangert løp som dette er. Løypa er ikke av de raskeste, det medvirker kanskje litt.

I år fikk man ikke hjelp av værgudene heller, selv om regnet holdt seg unna akkurat mens løpet pågikk. Slik sett var det fine forhold for løperne i år. Men bare 87 løpere totalt på 5 og 10 km inkludert "Metrojoggen" må være bunnrekord for Lørenskogløpet. De to foregående årene var det ca 150 løpere på de to distansene.

Kondis bildebank

Bilder med en stor del av deltagerne (72 bilder) er lastet opp til Kondis' bildebank: Lørenskogløpet 2017

Klikk på første bilde, og når det kommer opp kliker du på det en gang til for å se store bilder, deretter kan du bla deg gjennom bildene. Bildene er tekstet med navn, så dersom du i søkefeltet skriver navnet eller deler av navnet ditt vil tekstedfe bilder av deg fra nå og tidligere komme opp.

Noen av bildene fra Lørenskog:
IMG_6053_Runar_Sannerud_1-runde (640x457).jpgRunar Sannerud vant M40-44 år og var tredje raskest totalt, her egtter 4 km på første runden.
(Foto: Olav Engen)

Sofie Hustad Nordsveen etter 4 km, ca 15 sekunder bak ledense Eldbjørg Moxnes. Bak seg har hun Anders Brænna som var nummer 4 totalt og Pål Tangen som vant M40-44. (Foto: Olav Engen)

Andreas Opstad, nummer 2 i M35-39. (Foto: Olav Engen)

To blide karer på 1 runde i 10-kilometeren; Kim Engvik i gult og Espen Skyberg. (Foto: Olav Engen)

Helene Baastad Haug, nummer 3 totalt og vinner av K35-39 på 10 km. (Foto: Olav Engen)

​Brødrene Ulvestad med Kristian først og yngstemann Håkom bak. Kristian var 26 sekunder foran i mål.

​Olav Gunnes (M45-49) først, deretter Gaute Bakken som vant M60-64 og bakerst Sølvi Elisabeth Hoff som var 5. raskest av kvinnene på 10 km. (Foto: Olav Engen)

Flott og spenstig hopp av Anine Hegre som ble nummer 3 i K23-34. (Foto: Olav Engen)

Tre spreke juniorjenter på 10 km; Emma Stanger, Silje Hansen og Wibeke Gran.(Foto: Olav Engen)

Mari-Anne Egge Ranheim vant 10 km i K55-59. (Foto: Olav Engen)

Andreas Sjurseth kom fort på andre runden der han passerte alle 5-kilometersløperne unntatt en. Han startet 15 minutter tidligere, og la ut på andrerunden ca 1:30 etter 5-kilometersstarten. (Foto: Olav Engen)

Kristian Brenni fra Ull/Kisa har hat stor framgang i år. På 5-kilometeren på Lørenskog var han nr. 2 totalt og vinner i M14-15.  (Foto: Olav Engen)

​Vetle Holvik ble nummer 2 i M14-15 og 3 totalt på 5 km. (Foto: Olav Engen)

Frode Overvik ble nummer 2 i M35-39 på 5 km. (Foto: Olav Engen)

Dorte Foss vant "selvsagt" K50-54 og løp inn til 2. plass totalt av kvinnene på 5 km. (Foto: Olav Engen)

Vi hadde nylig en reportasjesak med Dorte (innloggingssak):
Dorte Foss til nye løpere: Ikke kjør for hardt til å begynne med

​Medeleine Nygaard vant K23-34 og ble nummer 3 totalt på 5 km. (Foto: Olav Engen)

Stian Stærkeby Jelstad lå på 2. plass hele tiden, her fra 9 km. (Foto: Olav Engen)

​Bobbie Ray-Sannerud som vant K23-34 ble nummer 5 av kvinnene på 5 km med tiden 23:23. Foreløpig står hun med 17:23 i resultatlistene. (Foto: Olav Engen)

Tora Stanger løp 5 km i Metrojoggen. Noen av løperne i Metrojoggen har åpenbart feil tid, de har antagelig startet sammen med 10-km-løperne. (Foto: Olav Engen)

Botolf Myrvold vant 5 km for M70-74. (Foto: Olav Engen)

​Eldbjørg Moxnes etter 9 km i klar ledelse. (Foto: Olav Engen)

​Steffen Stebbing var femtemann totalt og vat M35-39. (Foto: Olav Engen)

​Oliver Baastad Haug ble nummer 2 på 5 km i M12-13 år. (Foto: Olav Engen)

​Anders Brænna, fjerdemann totalt og nummer 3 i M23-34. (Foto: Olav Engen)

​Sofie Nordsveen Hustad er tilbake fra kyssesyken, men ikke helt i 2015-form enda. Likevel ble det en soleklar 2. plass på 10 km.(Foto: Olav Engen)

Rita Steinsvik, alltid like blid - i svingen 900 meter før målgang. (Foto: Olav Engen)