Media Maratón Ciudad de Águilas, som gikk 7. november, hadde halvmaraton og 7 km på programmet. Vurdert ut fra Strava-sporene, ser 7 kilometeren ut til å ha vært nærmere 7,3 km.

Den 62 år gamle norske veteranløperen brukte 29.04, noe som ifølge hennes egen GPS-klokke gav en snittfart på 3.58 per km. Hun økte farten gradvis ut gjennom løpet og var godt fornøyd med både resultatet og opplevelsen.

– Det var veldig morsomt å være med på løp igjen, særlig når det gikk så bra. Jeg hadde forventet 4.10-4.15-fart, men utrolig nok klarte jeg et snitt på 3.58, forteller Synøve til Kondis.

Hun forteller at hun har holdt kondisjonen ved like med aquajogging og litt sykling gjennom den lange skadeperioden.

Jeg må bare si at aquajogg er bra, forteller Synøve som i fjor løp halvmaraton på 1.24.29 og 5 km på 19.20. I ukene før løpet i Aguilas kombinerte hun aquajogging i Middelhavet med sykling, gåturer og noen løpeturer.

Fram til beste dame som løp på 28.00, var det drøye minuttet. Herreklassen ble vunnet på 24.05. Vinnerne av halvmaratonløpet brukte henholdsvis 1.33.21 og 1.14.57. I alt fullførte 82 løpere halvmaraton og 97 løpere 7 kilometeren.

5 ALVARO SANCHEZ EGEA   00:25:09 00:25:08

Synøve Brox fikk god drahjelp av en lokal spansk løper, og etterpå vanka det pokal. (Foto: privat)