Angelika startet å løpe i mai 2014. Hun har ikke løpt lengre enn i 3,5 år, men har rukket svært mye i sitt løpeliv. Hun har for eksempel løpt fra nord til syd over Gran Canaria hele to ganger sammen med løpe-coach Sondre Amdahl, og hun har reist både Norge og verden rundt for å delta i diverse løp og løpetreninger. 

– Det var boka «Born to run» som gjorde at jeg begynte å løpe. Før den tid hadde jeg ikke drevet med løping i det hele tatt, men etter hvert som jeg leste boka ble jeg mer og mer motivert til å prøve å løpe selv også, og til slutt tok jeg motet til meg, sier Angelika. 

Hun startet med å løpe i mørket på steder der ingen kunne se henne. 

– Målet var å klare å løpe fem kilometer uten å måtte gå. Det var tungt og tok lang tid. Jeg skjønner ikke at jeg ikke gav opp, men jeg bare fortsatte, og det har jeg aldri angret på, sier hun . 

Nå er hun en åpen ultraløper som ikke lenger bryr seg om å sjule sin løpegalskap. I dag trener Angelika fem til seks ganger i uka og løper rundt 60 til 80 kilometer i tillegg til å arbeide fult som psykolog. Hun har også egen blogg hvor hun skriver om alt som skjer i hennes løpeverden. 

– Jeg varierer treningen mellom langturer, bakkeintervaller, fartsintervaller og fine opplevelsesturer sammen med samboeren min og hunden. Jeg prøver å få til minst en intervalløkt og langtur i uka, og treningen foregår både på asfalt og i terrenget, forteller hun.

angelika_20170926_175053(0)-picsay-01_beskaret_640pix.jpgTrener mot terrengløp: For tida trener Angelika mye bakkeintervaller for å forberede seg til et terrengløp med mange høydemeter. Foto: Privat

 

I tillegg til løpetreningene så trener hun yoga hjemme på stuegulvet et par ganger i uka. 

– Jeg synes det å gjøre yogaøvelser gir en god effekt i det å løse opp kroppen og har drevet med dette helt siden 2003, sier Angelika. 

Angelika meldte seg inn i Kondis kort tid etter at hun begynte å løpe.

– Det gav meg inspirasjon og motivasjon til å fortsette løpingen. Jeg kunne ingenting om løping til å begynne med. Kondis gav meg innblikk i mange forskjellige sider av løpeinteressen, og gir meg fortsatt inspirasjon. Jeg gleder meg til hver gang bladet kommer i posten, sier hun.

Angelika er Kondisambassadør og anbefaler gjerne for andre å melde seg inn i Kondis. Som ambassadør kan hun også tilby de som melder seg inn 100 kroner i rabatt på innmeldingsavgiften om de oppgir hennes ambassadørkode. Denne er #ANGELIKA.

Ønsker du å lese mer om Kondis og eventuelt melde deg inn, kan du gjøre dette her.