Anne Murvold fra Trondheim vant forrige helg Muskat halvmaraton i Oman på tiden 1.33.39, knapt halvminuttet foran neste løper Ruth Woodfine som kom inn på 1.34.07. Løpet inngikk i Muskat Marathon som foruten maraton og halvmaraton også omfattet 5 km og 10 km, samt en maratonstafett og barneløp over distanser fra en til fire kilometer. I likhet med andre løp i denne regionen som denne helgens Doha Marathon, gikk hovedløpene på fredag som er islamsk helligdag på linje med vår søndag. Det var i alt 542 deltagere på halvmaraton hvorav 171 kvinner. Mennenes løp ble vunnet av en løper fra Jordan, Mohammad Alkhwaldeh på tiden 1.14.01.

Også på maraton, som hadde 160 deltagere, ble det en god norsk plassering ved Knut Hjertvik som løp på 2.46.38 og kom på 6. plass blant menn. Maratonløpet ble vunnet av kenyanske Moses Too på 2.19.30, mens Brtukan Adeba Berihun fra hjemlandet Oman vant kvinneklassen på 2.48.55.

Muskat_Marathon.jpg Fra starten av Muskat Marathon i Oman. På grunn av middeltemperaturer godt over 20 grader i januar starter maratonløpet så tidlig som kl. 6.00 og halvmaraton klokka 7.00 (Foto: Muskat Marathon/Facebook).

Alle resultater: Al Mouj Muscat Marathon

Video fra løpet (med klipp av vinnere på hel- og halvmaraton)