Krokskogen Halvmaraton, som tidligere het Nordmarka Halvmaraton, ble i år arrangert for 8. gang. Det var noe færre løpere som fant turen til Damtjern i år i forhold til rekordåret i fjor som samlet over 500 løpere. Men de rundt 300 løperne som tok turen, ble i hvert fall møtt av strålende løpsvær. Litt vind var det, som det var noen som satte litt ekstra pris på. For det var varmt. 

I Krokskogen Halvmaraton har man mulighet for å løpe "Trim uten tid" som starter en time før hovedstarten. Her er det også mulighet for de som har planer om å bruke litt lengre tid til å starte tidlig, og likevel få registrert tid. For på Krokskogen Halvmaraton, handler det mye om å legge forholdene til rette for å få flest mulig ut i marka, uansett hvor fort man løper. Og det var rundt 50 løpere som benyttet seg av denne muligheten.

Det var en del prat om løyperekorden blant herrene før start. Weldu Negash Gebretsadik har bevist at formen har vært bra en stund. Og det var flere som mente det skulle være mulig for Weldu og ta rekorden til Yetsedaw Minale på 1:07:27. Og det så veldig bra ut fra start. Weldu tok kommandoen fra start, og fikk med seg Senay Amlesom Fisserhatsion fra Tjalve. Senay har slitt med skader i vinter, og kjente fort at han ikke kunne holde følge med Weldu. I stedet ble det dannet en duo av Senay og John Christian Deighansom måtte se Weldu øke ledelsen hele veien.
 

weldu og senay.jpg

Når Weldu dukket opp 1 km før mål, var løyperekorden allerede passert. Men han holdt bra trøkk hele veien til mål, og vant på tiden 1:09:03. Duoen med Senay og John holdt også stand. Og det ble et beinhardt spurtoppgjør med litt lureløping på slutten. Men når status skulle gjøres opp, var det Senay som kunne juble for andreplassen med tiden 1:13:27, mens John Christian ble dagens tredjeraskeste med tiden 1:13.28.

I kvinneklassen var det løyperekordinnehaveren Annie Bersagel som var den store favoritten. Men litt uventet dukket Nuray Yassin fra Ullevi FIK opp med to raske jenter, som han mente kunne løpe ned mot løyperekord. Men det viste seg raskt at de ikke hadde dagen. Den ene jenta brøt løpet etter 1.5 km og den andre måtte se Annie Bersagel forsvinne i det fjerne. Det ble store luker etter hvert, og Annie Bersagel kunne løpe inn som vinner i kvinneklassen i ensom majestet.

Hun var et stykke bak løyperekorden sin på 1:16:01, men 1:18:22 er likevel en veldig sterk tid. Asmerawokk Bekele fra Ullevi FIK løp inn på andreplass med tiden 1:22:02 mens Marthe Katrine Myhre fra Lillehammer IF/Team Sportsmanden fikk dagens tredje raskeste tid i kvinneklassen med 1:23:08.

Se fullstendige resultater fra løpet her (jobbes med å få inn tidene til de som hadde tidligstart. Det er også rapportert om noen feil, som blir rettet utover kvelden)
 

Annie Bersagel.jpgAnnie Bersagel, løyperekordholder (1:16:01), hadde god kontroll på konkurrenten i årets løp. Hun holdt bra fart hele veien til mål.

senay og degan.jpg
Senay og John Christian hadde en fantastisk fight hele veien inn til mål. John Christian spilte sliten og slapp Senay noen meter, for så å prøve seg på et overraskelsesangrep bare noen meter før mål. Men Senay luktet lunta, og klarte å være de nødvendige centimeterne forran i mål.