(Alle foto hvis ikke annet er oppgitt: Bjørn Hytjanstorp)

Start 10 km.pngMens de aller fleste løp er avlyst denne helga, kunne Bjørn Saksberg sende 40 løpere ut på 10 km lørdag formiddag fordelt på to startpuljer. Her fra den første og største pulja. (Skjermdump fra løpets facebookside)

Astrid Brathaug Sørset tid, 34:54, var 25 sekunder bak sin bestenotering for året satt i den samme kjappe løypa i slutten av august. Av de seks jentene i feltet løp også Marthe Katrine Myhre og Elvira Vegas inn under 40 minutter.

Bare seks mannlige løpere var foran den suverene kvinnevinneren lørdag. Thomas Asgautsen som også har sin sesongbeste på på distansen (31:06) fra Perseløpet 29.august, løp denne gangen upresset inn på 32:33. Roger Thompson og Kenneth Hinkel fulgte nærmest, slått men hhv. 1.04 og 1:20.

Sterke veteranprestasjoner

Svein Egil Linnerud presset sin egen bestenotering i 55-59-årsklassen fra Norgesløpet ned med 11 sekunder til 35:59 på tampen av denn spesielle koronassesongen. I samme klasse løp Harald Slettemark seg inn på 3. plass på årsstatistikken med 37:04.  40 løpere deltok på mila, mens 25 stilte på den halve distansen to timer senere.

Persel¢pet#13-10km (1).jpgThomas Asgautsen alene i tet på sitt milløp på Sand.

Persel¢pet-10km (9).jpgSvein Egil Linnerud fra Gjøvik FIK styrket sin posisjon på toppen årsstatistikken i sitt siste år i M55-59. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Persel¢pet-10km (13).jpgHarald Slettemark (56) fra Hvalstad, som topper årsstatistikken i samme klasse som Linnerud på halvmaraton, løp seg inn på 3. plass på årstatistikken på mila med 37:04.

Persel¢pet-10km (17).jpgMarthe Katrine Myhre fra Gjøvik og Lillehammer IF har slitt denne sesongen og var nest raskeste dame på Sand med 39:02.

Persel¢pet#13-10km (26).jpg"The ever-present president", Tim Bennett, gir jernet på sin 10 km.

Bildereportasje fra 5 km: 22 av 26 deltakere under 20 min på Perseløpets 5 km