I herrenes løp kom Petter Eliassen på andreplass, bak Ermil Vokuev fra Russian Winter Teams.

Herrenes løp startet klokken 08:30 om morgenen, og det var ingen avgjørende brudd foruten ett kort bruddforsøk av Morten Eide Pedersen, Team Kaffebryggeriet, og Max Novak, Team Ramudden, på den første hele runden. På sisterunden økte Petter Eliassen tempoet før han nådde det høyeste punktet i løypen, og bare Vokuev og Novak klarte å følge. Den russiske Pro-skiløperen var sterkere i den siste korte stigningen til mål og la Eliassen nesten tre sekunder bak seg. Novak ble fanget opp av en jagende gruppe, og Pedersen klarte å ta den siste plassen på pallen.

"Da Eliassen begynte å presse hardt på i den siste stigningen, prøvde jeg bare å henge på," sa Vokuev i mål. “Jeg følte meg veldig sterk når jeg nærmet meg målstreken, og at jeg var i stand til å vinne dette løpet. Dette betyr mye for det nye teamet vårt, og det var viktig for oss å gjøre det bra her. Jeg planlegger å gå alle Visma Ski Classics-løpene, og Kaiser Maximilian Lauf er neste! ”

I kvinnenes renn, som startet klokka 10:15, brøt Øyre Slind seg løs fra ledergruppen etter den første korte runden og dro fra alle inkludert Johansson Norgren, som prøvde å holde følge med sin rival, men innså raskt at det var umulig. Den virkelige kampen stod da mellom tre skiløpere etter Øyre Slind og Johansson Norgren; Kateriná Smutna, ED System Bauer Team, Emile Fleten, Team Ragde Eiendom, og Kari Vikhagen Gjeitnes, Team Koteng. Av disse tre utøverne var Vikhagen Gjeitnes best taktisk og sparte kreftene sine til slutt. Hun klarte å få satt fart like før mål og fikk en luke til konkurrentene.

"Jeg hadde ikke forventet eller planlagt å gjøre et brudd så tidlig," innrømmet Øyre Slind. “Men jeg så en mulighet da den første lange stigningen startet og Britta satt litt fast og bestemte meg for å angripe. Jeg håper dette er et tegn på ting som kommer, og jeg vil absolutt utfordre Britta på den gule trøyen. Jeg drar nå hjem for å trene med søstrene mine som også er i god form og gjør meg klar for Kaiser Maximilian Lauf, som er et løp som passer meg godt. ”

Johansson Norgren og Pedersen er nå Hertz Champion og Visma Alp Trophy konkurranseledere, og sistnevnte leder også Climb-konkurransen mens Øyre Slind tok ledelsen i den kategorien etter dagens løp. Hun ble også tildelt Visma Skier of the Day-pokalen for sin overlegne prestasjon. Siden det ikke var noen sprintkontrollpunkter i løpet, holder både Johansson Norgren og Novak seg fast på de grønne trøyene over feriepausen mens Ungdomskonkurransene nå ledes av Anastasia Rygalina, Russian Winter Team, og Emil Persson, Lager 157 Ski Team. Lager 157 Ski Team leder Pro Team-konkurransen med 10 poeng over Team Koteng.

 Det neste arrangementet i sesongen er Kaiser Maximilian Lauf, 60 km klassisk, i Seefeld, Østerrike, 11. januar 2020.

Foto 2019-12-14 11 59 25.jpgPremiepallen kvinner (de ytterste skapningene deltok antagelig ikke): Britta Johansson Norgren, Astrid Øyre Slind og Kari Vikhagen Gjeitnes.

(Alle bilder er fra arrangøren).