Kondis1906_350.jpgLes den elektroniske utgaven av Kondis nr. 6 her!

Lene Sandem Hasseleid er en av mange som har satt seg et mål for høstsesongen. Bare 10 måneder etter at hun ble mor for første gang, tenker hun å debutere på halvmaraton i Oslo. Målet er å løpe under 1.30, men treningen gjennom sommeren har gått så bra at med god klaff så kan det gå enda fortere.

Da Kondis intervjuet henne, hadde hun akkurat gjennomført ei solid forberedelsesøkt med 5 km sammenhengende på 19.50 etterfulgt av 5 x 1000 m på 3.48, 3.48, 3.49, 3.47 og 3.40. Det skulle indikere at formen er på vei, men Lene tar ingenting for gitt: 

– Sub 1.30 tror jeg er realistisk, men jeg vil ikke skrive ned så mye mer enn det heller. Jeg vet jo ikke hvordan jeg står distansen. 

I intervjuet får du høre hvordan den tidligere baneløperen kombinerer trening med livet som nybakt mor. Vi får også innblikk i den heller romantiske historien om hvordan Lene begynte å løpe. 

Rent sportslig har Narve Gilje Nordås enda høyere ambisjoner, og i år har 21-åringen fra Sandnes virkelig fått fart på føttene. I U23-EM persa han med nesten 1 minutt og ble nummer seks med 28.59,04. Tidligere ble han trent av Gjert Ingebrigtsen, og sjøl om han nå er sin egen trener, følger han fremdeles de samme prinsippene. 

- I vinter lå jeg i snitt på 160 km i uka når jeg var hjemme, mens jeg på treningsleir lå på 170-175 km, forteller Narve om sin egen trening til Kondis. 

Askild Vatnbakk Larsen er også seriøs og grundig i treningsarbeidet. Han har forskningsbakgrunn fra Norges idrettshøgskole og bruker det han har lært om både trening og løpsøkonomi når han nå satser på lange terrengløp. Nylig vant han førsteutgaven av Hardangerjøkulen Ultra så treningsprinsippene som han deler med Kondis-leserne, ser ut til å fungere. 

I bladet får du også vite hva du kan gjøre for å unngå stølhet - og hva du bør og ikke bør gjøre dersom du likevel er blitt støl. Andreas Grøgaard gir deg 42,2 grunner til å løpe maraton, og han drøfter også fordeler og ulemper med å løpe i gruppe sammenliknet med å trene alene. 

Den store reportasjen er fra verdens mest klassiske ultraløp, Comrades Marathon i Sør-Afrika. Pål Skyrud beskriver hvordan det føltes å bli med på den 87 km lange folkefesten fra Durban til Petermaritzburg. 

Høst er for mange ensbetydende med terrengløping, og i august-nummeret av Kondis får du presentert en stor test av terrengsko. Du får også vite hvilke ting du bør tenke på dersom du har planer om å gå til innkjøp av terrengsko. Her er også test av Suuntos nye klokka, Suunto 5, løpetøy fra Swix og nyttig utstyr for sykkelen. 

Ellers finner du masse småstoff, kommentarer, faste spalter og overraskelser i det nye Kondis-bladet. Ekspertpanelet er også på plass, og har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlem, kan også lese de siste årgangene av Kondis i digital utgave her. Er du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. Medlemmene vil få papirutgaven i posten løpet av uke 33. 

Kondis vil også være å få kjøpt i Narvesen. Ca. ei uke etter at medlemmene har fått bladet i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er august-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1906-2.jpg

Kondis1906_640.jpg
Lene Sandem Hasseleid trente en god del mens hun var gravid, og bare 10 måneder etter fødselen tenker hun å debutere på halvmaraton. (Foto: Bjørn Johannessen)