Den forventede duellen mellom Karoline Skauen og Camilla Ziesler på 3000 meter i junior-NM ble ikke noe av siden Camilla brøt løpet. I utgangspunktet var Sarpsborg-jenten Karoline Skauen med sin pers på 9:29 den som stod som favoritt, men Camilla Ziesler fra Sandnes IL har vært god i hele år og kunne nok tenkt seg å ta en NM-tittel også på 3000 meter etter at hun i dette mesterskapet har vunnet både 1500 og 800 meter i sin aldersklasse J19. Men hun brøt et stykke ut i løpet på grunn av smerter i mageregionen. Det var de samme problemene som gjorde at hun måtte bryte begge sine distanser på U20 EM i sommer, både 1500 og 3000 meter.

Karoline Skauen var naturlig nok fornøyd med å ta gullmedaljen på den distansen hun var regnet som favoritt, og hun kunne etterpå fortelle at hun ønsket å kjøre sitt eget løp fra start uten noe taktisk lureri slik det ble på 1500 meter dagen før. Der vant Camilla Ziesler foran Karoline Skauen.

Andreplassen ble tatt av Gneist-løperen Ingvild Myking. Hun prøvde å holde tempoet til Karoline, men måtte se at hun gled i fra, og i mål skilte det 7 sekunder. Kristine Lande Dommersnes fra Haugesund IF tok tredjeplassen. Deretter fulgte 15-årige Emma Kirkeberg Mørk fra Hellas IF på 10:18. Det unge stortalentet var ikke helt fornøyd med løpet sitt. Hun har for øvrig en pers på sterke 9:40.

Vinner av 3000 meter for kvinner J19 Karoline Skauen omkranset av sølvmedaljevinner Ingvild Myking og bronsevinner Kristine Lande Dommersnes.

Et samlet felt på første runden. Karoline Skauen i tet.

Kvinner J19 3000 m
Plass:   Startnr:   Navn:   Klubb:   Resultat:
1   238   Karoline Skauen   Sarpsborg IL   9,45,25
2   96   Ingvild Myking   Gneist,IL   9,52,89
3   120   Kristine Lande Dommersnes   Haugesund Idrettslag Friidrett - gr   10,05,74
    224   Camilla Elise Øxnevad Ziesler   Sandnes IL   DNF

Karoline Skauen definerte farten i hele løpet og løp i tet helt til mål. Her er henger Camilla Ziesler fremdeles på.

Bak Camilla ligger Ingvild Myking, Emma Kirkeberg Mørk og Kristine Lande Dommersnes.

Abelone Holm Irgens fra BUL-Tromsø løper seg inn til en pen femteplass i dette løpet på tiden 10:21. Hun står oppført med kun en 3000 meter, på 11:11, så dette var en solid forbedring av bestetiden hennes.

Synnøve Antonsen Torp, Ranheim IL.

Stangnes Idrettspark ligger vakker plassert i fjordlandskapet. (Foto: Trond Arne Liavik)

Hannah Berntzen Engevik, Nittedal IL, har løpt distansen en gang tidligere. Hun følges av Emilie Mo fra Sportsklubben Vidar og Mina Sofie Lilleheier fra Ås IL.

Kristin Vilde Sørhaug, Sortland Friidrettsklubb foran Synnøve Antonsen Torp, Ranheim IL.

Karoline Skauen gjennomfører løpet i tet hele veien, ikke noen rygger å gjemme seg bak i vinden.

Ingvild Myking fra Gneist har en luke frem til Karoline Skauen.

Denne gruppen har litt drahjelp i hverandre.

Målgang Karoline Skauen. Vi kan ikke si hun virker utkjørt.

Målgang for Kristine Lande Dommersnes.

Målgang for Emma Kirkeberg Mørk.

Målgang for Abelone Holm Irgens.

Målgang for Emilie Mo fra Sportsklubben Vidar.

Målgang for Mina Sofie Lilleheier, Ås IL.

Siri Gamst Glittenberg fra Laksevåg TIL løp sin første 3000 meter. Her holder hun på å bli tatt igjen med en runde når de andre spurter. Vi regner med at den allsidige Laksevågjenten kommer sterkt tilbake i fremtidige løp.