- Dette var moro, smilte Jenny Baklid da hun kom i mål til beste tid under dagens mellomdistanse på junior-VMs uttaksløpet fra Kongsberg skisenter.

Og jenta fra Konnerud hadde god grunn til å smile, hun holdt unna for opp mot tre år eldre konkurrenter – og var best i dag:

- Det var artig terreng, og jeg har bare gjort noe småsurr på slutten – da jeg ble litt stressa. Men ellers er det et veldig bra løp, oppsummerte ungjenta som understreket at det var en utfordring å holde konsentrasjonen hele veien med mye poster og mange detaljer.

Uansett var det ingen som var bedre enn henne i dag, og hun vant 45 sekunder foran Tilla Farnes Hennum, med Ragnhild Eide på 3. plass – snaue 50 sekunder bak.

- Jeg unngikk i hvert fall de store bommene. Men jeg tror nok en del kommer til å slå min tid, kommenterte Tilla da hun kom i mål fra et tidlig startnummer.

Om det var beskjedenhet på egne vegne eller overvurdering av konkurrentene skal være usagt, men fasit – eller resultatlisten – til slutt forteller at det bare var Jenny Baklid som kunne rå på den standarden Asker-løperen satt fra tidlig startnummer.

- Det er sjelden jeg løper bra på mellomdistanse, så jeg er veldig godt fornøyd, var ordvalget til Ragnhild Eide etter målgang.

En som bruker å løpe bra om det er mellom, lang eller sprint – er Kasper Fosser. I dag var intet unntak, og han løp inn til sin andre seier på to dager:

- Dette var en typisk mellomdistanse, med mange poster og korte strekk, hvor det gjaldt å være skjerpet hele veien. Jeg har bare gjort noen småfeil, så det er et veldig bra løp, oppsummerte han etter målgang.

Og dagens vinner sikter lenger enn bare seier i uttaksløp:

- Jeg kan avsløre at – om kropp og hodet fungerer – har jeg lyst til å gå helt til topps i junior-VM, sa karen som fikk gleden av nettopp det under stafetten i fjor.

Da hadde han med seg Audun Heimdal og Elias Jonsson på laget. Førstnevnte er nå senior, men Elias Jonsson ble 3. mann i dag.

Mellom de to «stafettkameratene» fra fjorårets junior-VM finner vi i dag Håvard Eidsmo. Uten at han føler seg helt topp fysisk:

- Formen er ikke bra om dagen. Jeg liker ikke å bli slått på en løpstest – som jeg ble på lørdag. Og jeg bør heller ikke være 5 minutter bak på en langdistanse. Men i dag stemte det teknisk, sa Freidig-løperen - som ikke la skjul på at han glede seg til NM-sprint i Stavanger og Sandnes om en liten uke.

Der er siste mulighet til å gjøre et godt inntrykk på uttakskomiteen, før junior-VM laget blir tatt ut og offentliggjort 28. mai.

Seniorklassene i dagens løp – som var granskningsløp til VM-samling i Latvia i månedsskiftet mai-juni – ble vunnet av Marianne Andersen og Yngve Skogstad. Sistnevnte tok dermed sin tredje seier på tre dager under Pinseløpene på Kongsberg.

Kilde: Norsk orienteirng

Resultater