Allerede søndag 24. januar var det siste sjanse å bli med på det nye stiløpet Haukeli Ultra Trail. Da stengte salget av lodd og arrangør gjennomførte deretter trekning av et begrenset antall startplasser.

Trekningen ble offentliggjort i går (4. februar) - og ca 50 av 100 søkere ble trukket ut til deltagelse i det første ultraløpet mellom Jonstøl i Suldal og Haukeliseter Fjellstue 30. juli. Haukeli Ultra Trail er 47 km langt med ca 2500 høydemeter og løpes på T-merkede stier.

Det har blitt populært med fjellultra - så det er snart vanskeligere å komme med enn det er å fullføre. Det andre fjellultraløpet i Rogaland, Lysefjorden Inn, ble jo også raskt fulltegnet til tross for 200 startplasser.

 
Se også Om norske ultraløp 2016
Terminliste, påmeldingsstatus og info om alle de norske ultraløpene

 

Av de som har fått startplass er:
10 % fra utlandet, 65 % fra Rogaland og 25 % fra resten av Norge.
Hver tredje deltager er en kvinne.
 

BLESKESTADMOEN: En av mange idyller langs stien mellom Jonstølen og Haukeliseter
BLESKESTADMOEN: En av mange idyller langs stien mellom Jonstølen og Haukeliseter Foto: Kjell Helle-Olsen

 

logo2.png

All Inclusive Ultra
- Haukeli Ultra Trail er et "all-inclusive" arrangement. Fra du kommer  til  Haukeliseter på fredag til du reiser hjem på søndag så er alt du trenger inkludert i deltakeravgiften. Overnatting, mat og transport. Det blir dessuten satellitt-sporing så familie, venner og alle interesserte kan følge løperne live på nett eller stor-skjerm på Haukeliseter Fjellstue, forteller Kalle Simm i Stavanger turistforening.

Han sier videre: - Haukeli Ultra arrangerte en løperkveld mandag 1. februar med fokus på en introduksjon til stiløping. Fullstappet Klostersal og mye informasjon, tips og triks samt kaffe og kaka. Stort interesse viser at behovet er der, så Haukeli Ultra kommer til å arrangere flere løperkvelder i vår og STF Fjellsportgruppa begynner med felles (sti)løpeturer i mars og det blir minst en tur i måneden ut året.

Hvilke forventninger har dere til å få ta med flere deltagere neste år og senere?
- Vi håper at dette blir en gjentakende løp. Hvis det går bra i år og alle parter er fornøyde så sikter vi på løp neste år. Hvor mange deltakere vi får tillatelse til er vanskelig å seie.

Er det noen kjendiser eller sterke løpere på startlista?
- Vi har mange gode løpere som var heldige i trekningen. Vi har også mange som prøver seg på at løpe langt på fjellet for første gang så det blir en herlig blanding som samles på Haukeliseter Fjellstue. Blant favorittene har vi flere med topp-plasseringer på blant annet Lysefjorden Inn men også mange spreke fjellgeiter som debuterer i organiserte løp.

Skal du løpe selv?
- Som arrangør er det på løpsdagen full fokus på at deltakerne får en fantastisk opplevelse. Men det blir flere turer før løpet. Vi har en to-dagers tur 3 uker før løpet (https://www.stf.no/aktiviteter/828255/) hvor vi deler opp de 47 km på to dager. Den skal jeg bli med på! Perfekt for de som ønsker bli kjent med ruten. 

Du kan lese mer om løpet og de andre arrangementene på løpets Facebookside

Løpets hjemmeside

Se flott video fra løypa (og bli litt misunnelig på de som får delta):