Selvfølgelig en gedigen selvmotsigelse å komme med anbefalinger av sko til en som skal løpe barbeint, men om du går direkte fra joggesko til å løpe barbeint vil du sannsynligvis få problemer med på kjøpet. Problemer er som kjent til for å løses, og som en hjelp på veien kan det derfor være lurt å gå via noe av fottøyet i denne (litt uhøytidelige) guiden. Dermed takler forhåpentligvis føttene dine bedre overgangen til å ta løpeturene fullstendig barbeint. Fottøyet vi her lister opp er såkalte minimalistiske sko som skal tilnærme seg følelse av å løpe barbeint, men samtidig beskytte fotsålene mot skarpe gjenstander og slitasje.

 

Skogigantens alternativ

 

Nike Free er en sko som skal simulere barfotløping. Dette er en lett sko med veldig fleksibel opprutet såle som gjør at skoen føyer seg etter foten og underlaget. Men oppbygning i mellomsåle og hæl er omtrent som vanlige, lette løpesko/konkurransesko, og Nike Free må derfor ansees for å være en ”barfotsko” for nybegynnere. Nike Free er et alternativ for å introdusere føttene for litt mer bevegelighet enn det de er vant med fra vanlige joggesko.

 

Nike Free finnes i flere versjoner, fra 7.0 til 3.0, der 7.0 har den mest oppbygde og støtdempende mellomsålen. Nike har foreløpig stoppet på versjon 3.0, som er den letteste og mest minimalistiske. Versjon 0.0 tilsvarer å løpe fullstendig barbeint, men denne har Nike (forståelig nok) ikke markedsført altfor hardt enda. Men Nike skal ha ros for at de var tidlig ute og begynte å tenke i nye baner da de i 2004 lanserte Nike Free 7.0 for første gang.

 

Vekt: 200 – 250 gram (avhengig av modell)

Bli KONDIS-medlem! og les alle skoguider og skotester!

Tilbake til KONDIS nr.4 oversikten.

 

Til KONDIS-ARKIVET (se oversikt over alt Kondis-innhold siden 1999)