- Jeg er overrasket over at det gikk så bra egentlig, sa Andrine Benjaminsen etter avsluttet konkurransedag under dagens «knock out» sprint i Praha i Tsjekkia. 

Da hadde hun gjort unna en lang konkurransedag med kvalifisering, kvartfinale, semifinale og finale, hvor Benjaminsen var eneste norske løper som tok seg hele veien til finalen. Men det kunne blitt enda bedre, for det ble bokstavelig talt en liten «knock out» på løperen fra Lillomarka OL i avslutningen av finalen:

- Jeg blir «felt» av en annen løper, og går rett «på tryne». Hadde ikke det skjedd kunne jeg kjempet om 3. plassen, for jeg følte meg veldig sterk.
- Derfor er jeg ganske forbannet akkurat nå, men etter hvert kommer jeg nok til å være fornøyd med en 5. plass.

«Smellen» mot slutten av finaleløpet ga skrubbsår både på knærne, albuene, skuldre og en forslått kjeve, men det skal ikke være noe fare for konkurransene resten av helgen:

- Det vil nok påvirke litt nå i etterkant av dagens konkurranse. Kneet er stivt, og jeg får ikke jogget ned som jeg ønsker, men regner med å være klar igjen til i morgen.

Da handler det om sprintstafett, en sprintstafett hvor en – etter dagens innsats – bør se lyst på med norske øyne:

- At vi får med oss flere løpere til semifinalene i dag er bra, selv om det «bare» blir en løper i finale. Uansett er dette årsbeste for oss på sprint, og noe vi tar med oss inn mot de to sprintkonkurransene resten av helgen, med stafett i morgen og «vanlig» sprint på søndag, sier landslagssjef Jørgen Rostrup.

Men det er ikke til å legge skjul på at var en strek i regningen at det norske håpet i verdenscupsammendraget, Olav Lundanes, ble disket – etter å ha hoppet over en post – i kvalifiseringen:

- Selvfølgelig er det synd. Men en del av «gamet», og vi er offensiv foran fortsettelsen her i Tsjekkia.

Dagens konkurranse ble vunnet av sveitsiske Juidth Wyder og hjemmeløperen Vojtech Kral. Førstnevnte vant foran Kaolin Ohlsson og Tove Alexandersson, mens det var Jonas Leandersson og Gustav Bergman som kompletterte pallen i herreklassen. For de 3 øvrige norske løperne som tok seg videre fra morgenen og formiddagens kvalifisering og kvartfinaler til semifinalene endte det der.

Verken Kristine Fjellanger, Øystein Kvaal Østerbø eller Jon Aukrust Osmoen klarte å løpe seg inn blant de to beste i sine respektive semifinaleheat, og fikk dermed reisepass før finalen. 

Norge stiller med 4 lag under sprintstafetten i morgen ettermiddag. Starten for denne er klokken 15:30

Kilde og bilde: Norsk orientering

Resultater