Øsende regnvær løpsdagen og kollisjon med Sentrumsløpet bidro kanskje til at Larviksløpet i år hadde en tilbakegang i deltagelsen i forhold til de 5-6 foregående årene, men det var likevel god stemning og 517 som fullførte totalt. Flest var det på hovedløpet over 7,75 km med 296 fullførende, og på 4,5 km med 172 fullførende. På de to barneløpene (0,6,og 1,5 km) var det totalt 49 deltagere. Dette var den 39. utgaven av Larviksløpet, så i 2020 er det 40-årsjubileum (passer bra med 20+20).

Seire til Bergstå og Halle Haugen

Robert Bergstå fra Svarstad IL vant Larviksløpet hoveddistanse med tiden 25:11, og løper fortere og fortere for hvert år. I 2017 vant han på 26:24, i fjor var han nummer to med 25:31, og i år kuttet han tiden ytterligere 20 sekunder. Den eneste som utfordret han i år var Haakon Gulla Pedersen fra Nevlunghamn som var 15 sekunder etter Bergstå i mål.

I kvinneklassen ble det utklassingseier - i år som i fjor - til veteranen Gunhild Halle Haugen fra Runar Friidrett som vant K45-49 med tiden 28:46. Det ga totalseier hele 2:27 foran Pernille Thomassen fra Østre Halsen Skole som også løper i K45-49. Etter disse kom det to ungjenter på de neste plassene; Mari Kålås Abrahamsen (K15-19) og Selma Skisaker (K11-14).

10   Irmantas Kairelis HOKKSUND M40-44 28:55.0

Startfeltet på 4,5 km ved Jordet skole. Vinneren Ina Halle Haugen ser vi midt på bildet med nr 253 . Hun er foreløpig mer opptatt av skoene enn av starteren. (Arrangørfoto)

Seire til Yousif og Halle Haugen

Det var flest deltagere og størst bredde på 7,75 kilometeren som løpes mellom Stavern og Larvik, men vinnerresultatene var nok sterkest på 4,5 km som startet ved Jordet skole mellom Larvik og Stavern. Ina Halle Haugen fra Runar løp på knallsterke 15:16, hele 45 sekunder raskere enn tvillingsøster Maren Halle Haugens suverene vinnertid i fjor. Også i år var det bare vinneren i herreklassen som klarte å tukte tiden til de sterke Runarjentene.

Også i herreklassen ble det en sterk tid og overlegen seier, men ikke like overleget som Ina's seiersmargin på 5:15. Abdalla Yousif fra Herkules Friidrett vant på 14:10, betydelig raskere enn vinnertiden de foregående årene, og avstanden til Kjetil Bregård fra Andebu IL på 2. plass ble hele 2:16.