Kondis1908_350.jpgAlle Kondis-medlemmer kan  allerede nå lese den elektroniske versjonen her på kondis.no. I bladet får du spennende intervjuer, treningstips, nyheter, tester, kommentarer og reportasjer fra både inn- og utland.

Les den elektroniske utgaven av Kondis nr. 8 her!

Janicke Bråthe er kjent i løpsmiljøet som både ivrig løper og arrangør av Skiløpet. Hun var også den som dro i gang treningsgruppa Skiløperne, og med sin gode penn har hun skrevet for både Runner's World og Kondis - og ikke minst på sin egen blogg Lettbent. Men først og fremst har løpingen gitt henne store opplevelser: 

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kløpet meg i armen over hva løpingen har gitt meg. En maratonopplevelse er så mye mer enn bare selve løpet og resultatet. Det er hele «pakka» med veien mot målet, reisen, folka, arrangementet, løypa, fellesskapet, naturen, mestringsfølelsen – og mat og drikke. Det er de tingene som har fått meg hekta. Jeg kan flyte på endorfinrusen i flere uker etterpå, fortalte Janicke da Kondis møtte henne like etter at hun hadde fullført sitt 50. maratonløp, i Chicago, og satt ny pers med 3.07.50.

Og hun har ikke tenkt å gi seg der. I november-nummeret av Kondis får vi høre både om målene hennes og hvordan hun trener for å nå dem - og mye mer.

Høye mål har også langt yngre Anne Dorthe Ysland. 17-åringen fra Melhus har virkelig slått igjennom som syklist og deltok i sommer i både EM og VM. Til neste år håper hun å gjøre det så bra internasjonalt at profflagene fatter interesse. Kondis har intervjua henne, og vi får et godt innblikk i hverdagen til jenta som kommer fra en virkelig sykkelinteressert familie. 

På vei fram og opp er også 21 år gamle Amalie Sæten. Hun har først og fremst markert seg som mellomdistanseløper, men i høst har hun også løpt fort på 5 km og i terrengløp. I nordisk mesterskap i terrengløp ble hun nummer sju individuelt, og hun var en viktig bidragsyter på det norske gullaget i lagkonkurransen. I serien "22 kjappe" får du høre både "3 fun facts" og en rekke andre interessante opplysninger om den talentfulle Ull/Kisa-løperen. 

I Kondis nr. 8 møter vi også Pål Oraug som ble grepet av løpsbasillen i voksen alder og kom seg helt ned på 2.36 på maraton. Så fikk han påvist hjernesvulst, og treningen fikk brått en helt annen betydning. Nå handler det ikke om å perse, men om å være best mulig rusta til å leve med sykdommen. 

- Dette blir som et maraton i livet, eller kanskje mer som et ultraløp der det er om å gjøre å aldri gi seg. Jeg må derfor sørge for å være i optimal form. Med en sunn livsstil så er det større sjanse for å holde kreften i sjakk, og videre være i form til å tåle behandlingene, forteller 40-åringen fra Sarpsborg. 

I Ekspertpanelet er det et Kondis-medlem som spør om hjertets tåleevne vil være en begrensning når han ønsker å trappe opp treningen. Han får både treningsfaglige råd fra eliteløper Sondre Nordstad Moen og idrettsmedisinsk informasjon - om hvor mye trening hjertet tåler - fra lege Mona Kjeldsberg. 

Har du ting du lurer på, er det bare å sende spørsmålet ditt til Ekspertpanelet på kondis@kondis.no. Ekspertene svarer gladelig enten det er noe om trening, skader, kosthold eller noe annet idrettsrelatert du lurer på. 

Teststoff er det som vanlig en god del av i Kondis. Skoduellen står denne gangen mellom Nike Zoom Fly 3 og Asics Glideride. Du får også vite at Zero-ski har et langt større bruksområde enn nullføre, og hva er fordelene med den nye "smørebukken" Mr. Grippy? I Kondis nr. 8 får du svaret.

Drømmer du allerede om neste års sommerferie? Kondis tar deg med på en "hytte til hytte"-løpetur langs den italienske rivieraen. Kanskje kan du gjøre noe lignende til neste sommer? 

I bladet er det som vanlig en rekke faste spalter som krydres med småstoff, nyheter og reportasjer fra både små og store løp. 

Bladet ligger allerede ute på kondis.no
De som er medlemmer, kan også lese de siste årgangene av Kondis i digital utgave herEr du ikke medlem, vil du fra samme sted få lest de første sidene. Medlemmene vil få papirutgaven i posten løpet av uke 47. 

Er du ikke allerede Kondis-medlem, så er oktober-nummeret av Kondis bare én av mange gode grunner til å bli det:

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!

TIDLIGERE UTGAVER AV KONDIS
Kondisutgivelser fra og med 1999 til og med 2015 kan du se og lese smakebiter fra herfra


Kondis1908-2.jpg

Kondis1908_1280.jpg
Janicke Bråthe løper vinteren lettbent i møte. (Foto: Bjørn Johannessen)