Det ble levert en samlet god prestasjon av de norske seniorene i Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i helgen, med gull til kvinnene og sølv til herrene i lagkonkurransen.

Individuelt var det Maria Sagnes Wågan som stod for den beste norske prestasjonen blant seniorene med sin bronsemedalje. Blant herrene ble den beste norske løperen Kasper Fosser som kom inn på en fjerdeplass.

Menn senior

Det var svenske Adhanom Abraha som tok initiativet og ledelsen fra start da herrene la ut på sin 9,18 km lange løype i finske Vierumäki søndag formiddag. Svensken som også deltok på maratonøvelsen under VM i Doha fikk en luke ned til svenske David Nilsson og islandske Hlynur Andrésson, men ble etter hvert innløpt av disse to. Bak dem jaget blant annet Kasper Fosser og Ådne Andersen. De to  øvrige nordmennene Halfdan-Emil Færø og Eivind Øygård lå litt lenger bak.

David Nilsson fikk etter hvert en liten luke og gikk inn til sin første gullmedalje i nordisk terrengløp etter at han har vært på premiepallen i mange mesterskap tidligere uten å nå helt til topps. Islandske Hlynur Andrésson dro til med en skikkelig sluttspurt og plukket sølvmedaljen foran Adhanom Abraha.

Den gode norske orienteringsløperen Kasper Fosser ble her beste norske da han gikk til til fjerdeplassen 24 sekunder bak vinneren. Ådne Andersen gikk som nummer 8, Halfdan-Emil Færø nummer 9 og Eivind Øygård nummer 13.

Samlet sett holdt dette til sølv i lagkonkurransen.

Herrer1_fix.jpg
Her ser vi Kasper Fosser og Halfdan-Emil Færø midt i feltet i første del av løpet. (Foto: Fredrik Vedvik)

Resultater menn senior Nordisk mesterskap i terrengløp

 

Herrer2_fix.jpgHer ser vi Ådne Andersen og Eivind Øygard i norsk landslagsdrakt. (Foto: Fredrik Vedvik)

Herrer5_fix.jpg

Ådne Andersen gjør et godt løp i sin første sesong som terrengløper. (Foto: Fredrik Vedvik)

Kvinner senior

I kvinner senior var det favoritten Anna Emilie Møller fra Danmark som satte tempoet fra start på den 7,65 km lange løypen. Hun fikk her med seg svenske Sara Christiansson og finske Johanna Peiponen. Bak disse hengte Maria Sagnes Wågan seg godt på og ga seg aldri, og litt bak henne lå også Live Solheimdal og kjempet uopphørlig. Etter 20 minutters løping lå Maria sammen med de tre hun hadde jaktet på og de fire utgjorde en tetkvartett.

Mot slutten klarte Anna Emilie Møller å dra til med en skikkelig sluttspurt og forsvarte dermed tittelen sin fra fjorårets nordiske mesterskap. Sara Christiansson tok andreplassen mens Maria Sagnes Wågan gjorde en svært bra prestasjon med å sikre seg bronsen. Hun har ikke vært på premiepallen i dette mesterskapet tidligere.

Resultater kvinner senior Nordisk mesterskap i terrengløp