Jakob Ingebrigtsen har hatt nok en fenomenal sesong på friidrettsbanen, både innendørs og utendørs. I begynnelsen av året løp han inn til ny verdensrekord på 1500 meter under stevnet Meeting Lievín, og i juli ble han verdensmester på 5000 meter utendørs etter først å ha tatt sølvet på 1500 meter.

Tidligere i høst ble det offentliggjort 10 kandidater til å vinne World Athletics sin pris for beste mannlige utøver i verden, og nå har de ti kandidatene blitt barbert ned til fem. Ingebrigtsen er fortsatt med i kampen, men har god konkurranse. Blant annet er Sveriges Armand Duplantis fortsatt med. Stavhopperen og Ingebrigtsen delte prisen for beste mannlige europeiske utøver i oktober. 

Med i kampen om World Athletics-prisen er også Soufiane El Bakkali fra Marokko, som ble verdensmester på 3000 meter hinder i sommer og Diamond League-mester. Han har vært uslåelig i 2022. Den amerikanske sprintverdensmesteren Noah Lyles er også med. Og selvfølgelig er verdens beste maratonløper Eliud Kipchoge også representert på finalelista. Hvem tror du vinner? Avstemmingen ble avsluttet 31. oktober, og resultatet offentliggjøres i begynnelsen av desember.
 

Se video av finalisteneGjenopplev Jakob Ingebrigtsens 1500-meterløp fra FrankrikeEliud Kipchoge vinner suverent i Berlin MaratonSe Armand Duplantis gå over 6.21Soufiane El Bakkali fosser mot VM-tittelen Noah Lyles løper 200 meteren på 19.31 under VM i Oregon