http://www.flowrunners.com/journal 

Tom Stephan Jensen

 

Soria Moria til Verdens Ende 100 miles - debut med 2. plass
 

Jeg sitter i sofaen med bena hvilende på z-rolleren, den lave summende lyden fra er jevn og søvndyssende, men det motvirkes raskt når den tar tak i noen muskelspenninger. Det er nå fire uker siden Soria Moria til Verdens Ende og 2. plass på mitt første 100 milesløp, og det er tre uker siden min første DNF på Ecotrail Oslo 80 km (les mer om det løpet her). Etter to ultraløp på én uke har det vært lite løping, to korte turer denne uken, ingen løping forrige uke, knappe 25 km fordelt på seks korte løpeturer uken før det. To runder hos massasjeterapeut har fått løst opp i mye spent muskulatur. Jeg har gjort unna fire eksamener med forhåpentligvis godt resultat. Fokuset nå er å få ting såpass på stell at jeg kan stå på startstreken ved Turtagrø om to uker og løpe XREID Jotunheimen.

Situasjoner som dette avstedkommer gjerne mye overskuddsenergi. Jeg har brukt noe av det til å sammenfatte noen av de mange inntrykkene jeg sitter igjen med fra en lang langtur. Du har 7000 ord foran deg (ca 20 minutters lesetid), så fyll kaffekoppen eller vinglasset og nyt turen.

 

Soria Moria til Verdens Ende 100 miles / 161 km – 19.-20. mai 2018 - 2. plass 
 

IMG_4284.jpgSoria Moria til Verdens Ende 100 miles er et terrengultraløp som tar deg 161 km fra Soria Moria ved Voksenkollen i Oslo gjennom 4 fylker og 12 kommuner på nydelige stier som ligger som perler på en snor, knyttet sammen med mellompartier langs vei, til Verdens Ende på Tjøme i Vestfold. Samlet stigning er +3700m/-4000m. Løypen er umerket og løperne navigerer med GPS eller kart.

Kristine kjører meg til start lørdag formiddag. Hun og minstejenta henger litt med meg inntil de får nok av å vente på meg mens jeg hilser på andre forventningsfulle løpere, jeg får gode lykkeønskninger og masse kjærlighet før de vender nesen hjem til en solvarm terrasse.

Jeg tar nok en salttablett og drikker resten av literen med vann jeg tok med hjemmefra før jeg legger den tomme vannflasken i bagasjebagen. I vesten har jeg fem softflasker med Tailwind, det har jeg beregnet skal holde til Drammen. Jeg sitter i skyggen av det ene beachflagget ved start, det blir mer enn nok tid på bena i solen senere.

Jeg hilser på Øystein Jack Næss, Leif Abrahamsen, Magnus Thorud, Tom Johannessen, Pål Thoresen, Jorunn Teigen, får på meg startnummer og fester gps-trackeren på løpevesten, leverer bagasjebag og dropbag, og så er vi 37 ultraløpere som er klare til start. Noen siste ord fra løpsleder Mona Kjeldsberg før vi trekker mot startlinjen. Som ved stort sett alle ultraløp er det ikke om å gjøre å stå først, jeg stiller meg likevel foran når Mona innstendig ber oss om å trekke frem til start, ved siden av Morten Oseberg ser jeg av bildene senere. Starten går og jeg legger ut på mitt første 100 milesløp, dobbelt så langt som jeg noen gang har løpt.
 

 Foto: Rannveig Oseberg  Jeg står til høyre med Bib 24, Morten til venstre for meg med Bib 29.
Foto: Rannveig Oseberg
Jeg står til høyre med Bib 24, Morten til venstre for meg med Bib 29.

 

Les resten av bloggen fra SMVE her: 
Soria Moria til Verdens Ende 100 miles - debut med 2. plass
 

 
 Foto: Rannveig Oseberg
Foto: Rannveig Oseberg