Elisabeth Borgersen og Terje Sandness imponerte med henholdsvis 3. og 2. plass i 55-kilometersløypa i Gran Trail Courmayeur lørdag 14. juli. Det var totalt 274 løpere som fullførte den tøffe løypa med 4700 høydemeter.

Elisabeth_Borgersen.jpegElisabeth løper i mål. (Arrangørfoto)

- Det var tøffe løp med mye høydemeter og mye løping over 2000moh, men terrenget og naturen var virkelig spektakulær, sier Elisabeth som var 19. løper totalt over mål og altså 3. beste kvinne på tiden 7:56:07.

Italienske Simona Gambaro vant på 7:35:33. Elisabeth har hatt en trøblete vinter, men viste for to uker siden i VK (Vertical Kilometre) i Chamonix at hun er på god vei tilbake. Det så vi på nytt denne helgen.

Terje Sandness, som løp inn til NM-sølv på 24-timers (227 km) i november kan mer enn å løpe flatt. Finnmarkingen ble nummer to på 55-kilometeren med tiden 6:35:59, mindre enn 5 minutter bak den italienske vinneren Fabio Cavallo.

Det var tre konkurranser, 105 kilometer med 7000 høydemeter, 55 kilometer med 4700 høydemeter og 30 kilometer med 2000 høydemeter. Det var ingen norske på den lengste distansen, men på 30 kilometer kom Endre (3:28:27), Frode (4:08:20) og Ivar Amundsen (4:39:39) på henholdsvis 10., 30. og 56. plass i herreklassen. Vant gjorde franske Kevin Houlné på 3:03:51.

Gran Trail Courmayeur

Gran Trail Courmayeur ble i år arrangert for 6. gang og løpet har alle muligheter for å bli en "klassiker". Her løper man i fantastisk alpeterreng i fjellmassivet rett sør for Mont Blanc - lengst norvest i Italia mot grensen til Frankrike. Det var totalt 720 fullførende på de tre distansene.

Løpets facebookside

Løpets hjemmeside

30-km.jpgMotiv fra løypa mens 30-kilometersfeltet ennå var ganske samlet. (Arrangørfoto)