- Etter at jeg bommet på 19. handlet det bare om å komme seg til mål fortest mulig, sa Kornelius Kriszat-Løvfald etter målgang på junior-VM stafett i dag.
Den norske ankermannen i Aguiar da Beira, Portugal, hadde da vært unøyaktig ute på den siste runden av junior-VM stafetten:
- På 18. post begynte jeg å orientere mot 20. post, men da de andre vinklet annerledes skjønte jeg feilen.

De andre – som Kriszat-Løvfald refererer til - var Sverige 2 og Finland .
- Heldigvis reddet jeg medaljen. Det var viktig, fortsetter karen som var nummer 4 – med bare noen små sekunder opp til pallen på mellomdistansen i går.
Men nå har Norge altså startet medaljefangsten under dette som er del 2 av junior-VM 2022.

Skogsdistansene ble utsatt i sommer på grunn av ekstrem skogbrannfare og ferdselsforbud i skogen, men nå er Norges beste juniorer på medaljejakt i de portugisiske skoger. Mikkel Holt, Martin Vehus Skjerve – som innledet dagens stafett for den norske førsteoppstillingen – kunne også juble for medalje:
- Utrolig moro, smiler de to trønderne – hjemmehørende i henholdsvis SPK Freidig og Frol IL.

Og skal vi tro dagens ankermann – som løper for Nydalens SK – kan det bli mer medaljejubel etter morgendagens langdistanse:
- Det gleder vi oss til, og – som alltid – passer langdistanse de norske løperne bra. Flere medaljer er helt klart målet i morgen, sier han på vegne av hele det norske laget.

I dag ble det imidlertid med guttas bronse, bak Sverige 1 og Finland (det svenske andrelaget – som også var før Norge i mål – regnes ikke i de offisielle resultatlistene for mesterskapet). Norge sin andreoppstilling, med Cornelius Bjørk, Sander Tonjer Fingarsen og Barge Takle – løp i mål som 16. lag.  

Det norske damelaget - med Åsne Haavengen, Oda Scheele og Pia Young vik – løp inn til 6. plass i dagens stafett (da det bare er ett lag fra respektive nasjon som regnes i de offisielle resultatene). Dette i en stafett hvor Sverige vant suverent foran Ungarn og Finland.
- Alle på laget hadde nok litt mer inne enn det vi fikk ut i dag, men 6. plass må vi være fornøyd med slik stafetten utviklet seg, sa ankerkvinne Pia Young Vik.

Her ble det norske andrelaget – med Alva Marika Niklasson, Mathea Gløersen og Ingeborg Rygg Eikeland – 13. lag i mål.

Junior-VM i Portugal avsluttes med langdistanse i morgen.

Kilde og bilde: Norsk orientering