Løypene i Hviterussland var lagt til et svært krevende terreng hvor det stort sett var høydekurver og grønt som dominerte kartet. Det vekslet mellom flate partier og partier med ravinedaler, likevel var ekvidistansen kun 2,5 meter. Dette var tydeligvis et terreng som ikke så mange behersket, og det var få om noen som kom feilfritt gjennom sine løyper. GPS trackingen avslørte noen store bom, som tyder på at retningsløping var utfordrende i dette terrenget.

Oda Scheele kom seg relativt greit gjennom, men har hatt noe tidstap etter meldeposten. I mål var hun 3,27 min bak Csilla Gardonyi fra Ungarn, mens Oda var 1,19 min fra sølvet som gikk til Eiza Kuze, Latvia. Blant de norske jentene fulgte Jenny Baklid på 13. plass10.07 min bak, Andrea Ranvike på 22. plass og Anniken Ranvik på 33. plass.

Blant de norske guttene var det Vegard Kittelsen som var best på 6. plass 3,31 min bak Ferenc Jonas, Ungarn, som vant, foran Basile Basset, Frankrike og Touko Seppa, Finland. Det øvrige norske løperne plasserte seg som følger: 44. Kornelius Kriszat Løvfald, 59 Tobias Alstad og 67. Cornelius Bjork.

Ungdoms-EM forsetter lørdag og søndag med stafett og sprint.

https://eyoc2019.by/en/