– Jeg elsker å bruke naturen i treningen. Det å løpe over kvister og kratt er god trening av de motoriske ferdighetene, og det å utnytte naturen i styrketreningen er både rimelig og enkelt, sier Linda Cedell som driver selskapet «Positiv trening & helse» i Gjerdrum. 

Linda Cedell driver som personlig trener både hjemme, ute og på treningsstudio. Hun arrangerer også BootCamps hjemme i egen låve i Gjerdrum i Akershus. 

På BootCamps bruker de egen kroppsvekt, tau, ball og kettlebells i treningen. 

– BootCamps stammer fra amerikansk militærtrening. En kunne likegjerne kalt det sirkeltrening, men det høres litt mer spennende ut med bootcamp, smiler hun.

I naturen bruker hun det hun kommer over av steiner, stubber og stokker. Disse kan hoppes over, henges i, eller en kan ta armhevinger eller kroppsløft.

– Det er mye en kan oppnå ved å bruke kroppsvekta og det en finner av «rekvesita» rundt seg i treninga. Det å trene ute er godt både for fysisk og psykisk helse, sier Cedell.

Hun understreker at det ikke er mye som skal til for å få effekt av treningen. Dersom en er på løpetur, kan det derfor være lurt å stoppe opp litt innimellom for å gjøre noen øvelser. En dag kan det være armøvelser som står på programmet, mage og rygg en annen og knebøy en tredje. 

– Ved å sette av litt tid til styrketreningen, vil en kunne forebygge skader. I tillegg sørger en for å redusere svekkelsen av muskelmassen som starter allerede i 30-årsalderen, sier hun, og legger til at det å trene styrke både styrker skjellettet, gjør hverdagen enklere og får deg til å se bra ut. Så da skal det ikke være noen grunn til å sluntre unna.