Bushy Parkrun i Teddington startet opp i 2004 og var dermed tidenes første løp i konseptet Parkrun hvor det hver lørdag morgen året rundt arrangeres et 5 km løp i en "park nær deg". I dag er det mer enn 1600 Parkrun i 20 land med rundt 3 millioner løpere totalt. Blant alle disse finner vi fire i Norge: Tøyen Parkrun (Oslo), Stavanger ParkrunLøvstien Parkrun (Bergen) og Festningen Parkrun (Trondheim).

Christian Prestegård var lørdag en av 1430 som deltok i Bushy Parkrun utenfor London.
– Bushy Parkrun har siden det første løpet i 2004 arrangert løp hver lørdag morgen kl 9. Løpet på lørdag var nr. 778. Siden starten har 51 632 personer gjennomført tilsammen 541 922 løp i den 5 km lange løypa, forteller Prestegård, som gjorde unna distansen på 20.47 og ble raskeste løper over 60 år. I klassen M60-64 var det 54 deltakere.

Arrangementets nettside Bushy Parkrun

Noen av deltakerne hadde pyntet seg ekstra for anledningen. De syntes at det var en flott ide å starte første etappe av dagens utdrikningslag kl 09.00 i Bushy Parkrun.

Christian Prestegård sammen med løpsleder Emma Wingate.

Køen etter målpassering for å få registrert løpet med strekkode. Men det hele var velorganisert og giekk raskt unna.

Christian Prestegård var fornøyd etter å ha løp 5 km på 20.47 og blitt raskeste løper over 60 år.