Med 189 deltagere totalt på de tre distansene 2 km, 5 km og 8,5 km ble det litt ned fra fjorårets nesten sensasjonelle oppslutning om løpet fra Magnor Glassverk. Deltakelsen i aktive klassene var imidlertid ganske så lik med 90 startende. Krystallmarsjen var et av få løp som ble arrangert både i 2020 og 21. Mens de aller fleste løpene i fjor hadde et stykke igjen til 2019-nivå i oppslutning, ble det på Magnor en markant økning og den største oppslutningen på over 20 år. Tradisjonelt har Krystallmarsjen blitt arrangert Kr. Himmelfartsdag, men i koronaårene ble løpet utsatt til høsten. I fjor ble det løpet igjen lagt til tidlig mai, noe som har vist seg å slå positivt ut.

Jaget av ungdommen

Cathrine Andersen og Team Driv Trening kunne innkassere seieren etter et spennende oppgjør med Anna-Lena Keute og unge fremadstormende Emilie Ruud Lia fra Team Vinger som ble slått med henholdsvis 12 og 15 sekunder av Skarnes-dama.

- Løpet mitt var fullklaff. Jeg gikk hardt ut og følte det gikk bra hele veien inn. Det var en spennende fight med ungjentene som jagde bak, men seieren smakte så utrolig godt. Det betyr så mye, betror den lykkelige vinneren som ikke er redd for å stille opp i konkurranser om det er på sykkel, ski eller med løpesko.

Kvinneklassen ble for øvrig dominert av jenter i 12-16-årsklassen som hadde 6 av de 10 beste på totallista.

Ungdom helt til topps

I herreklassen var det to ungdommer som var aller best. 16-åringen Martin Holtet fra KIL Friidrett ble en ganske så overlegen vinner på 31:11, mens to år yngre Fabian Vibekken fra Ullensaker/Kisa IL knep 2. plassen 44 sekunder bak vinneren og rett foran nesen på Jarle Marvik.

5 km ble vunnet av Olivia Svendby og Fabian Persson, begge fra arrangørklubben Magnor UL.

Martin Holtet 2021.JPGEn to år yngre Martin Holtet da han som 14-åring løp inn til 2. plass i Krystallmarsjen. (Foto: Janne Slorafoss)