Plasseringen var ikke god nok til at Karoline Bjerkeli Grøvdal klarte å kvalifisere seg for Diamond League-finalen, men med tanke på VM i Doha lover det godt at formen er stigende. Forholdene i Birmingham var heller ikke helt ideelle med en forholdsvis frisk vind.

Løpet ble ikke overraskende vunnet av Beatrice Chepkoech fra Kenya som tidlig fikk ei luke og løp tilsynelatende uanstrengt i mål på 9.05,55. På de neste plassene fulgte tre andre kenyanere og en kenyaner som nå løper for Bahrain.

Et stykke bak feltet av afrikanere danna det seg en gruppe av europeiske løpere, og Karoline lå fint til i denne. På sisterunden ble tyske Gesa Krause for sterk og dro fra den norske representanten med 2 sekunder. 4 sekunder bak seg hadde Karoline det danske stortalentet, Anna Emilie Møller, som tidligere i sommer vant både 3000 m hinder og 5000 m i U23-EM.

Bilderesultat for konstanze klosterhalfen kondis
Konstanze Klosterhalfen har hatt en strålende sesong og vant milesløpet. Her ser vi henne under VM-semifinalen på 1500 m i London for to år siden. (Arkivfoto: Bjørn Johannessen)

Ellers kan vi ta med at tyske Konstanze Klosterhalfen malte konkurrentene i senk da hun vant milesløpet på 4.21,11, noe som var både personlig og tysk rekord.

Ugandiske Ronald Musagala sneik seg forbi på innsida på oppløpet og vant 1500 meteren på 3.35,12. Svenske Kalle Berglund så ut til å få en reaksjon etter sitt rekordløp på fredag og ble nummer 14 med 3.45,35.

800 meteren for menn ble overraskende vunnet av irske Mark English. Her fikk både svenske Andreas Kramer og det britiske vidunderbarnet, 17 år gamle Max Burgin, det tungt. De kom i mål på henholdsvis niende- og tiendeplass med tider på 1.47-tallet.

Kvinnenes 800 m ble vunnet av den store favoritten, Ajee Wilson. Den amerikanske kvinna løp på 2.00,76 og vant med grei margin til heimefavoritten Lynsey Sharp.

Det var forholdsvis svake vinnertider på både distanseløp og sprint i dette stevnet, noe som kan tyde på at forholdene ikke var de aller beste - eller at mange er inne i en tung treningsperiode med tanke på VM som begynner om seks uker. En del av de største stjernene mangla også.