- Vi var en fin gjeng som tok turen til Portugal denne helgen for å løpe i terrenget. Et flott arrangement som heter Pisão extreme. Stig Strandhagen og jeg var der i fjor. Vi stortrivdes og bestemte oss for å ta turen ned i år også, sier Stian Angermund-Vik til kondis.no.

Nydelig_fjellterreng.jpgNydelig portugisisk fjellterreng. - Det er  noe ulv i området, men det var nok ingen av oss som fikk øye på den, sier Stian. (Foto: Pisão Extreme / Paulo Nunes)

Stig og Stian fikk med seg 7 venner slik at reisefølget besto av totalt 8 norske og en russer.

- Arrangøren er en av de triveligste jeg har møtt og de tok oss godt i mot. Vi fikk være med på restaurant med dem og ble tatt med på løpetur i løypa, sier Stian.

- Selve løpet er av den kuperte og tekniske sorten. 3 av oss valgte den lengste distansen. 65 km med 6500 høydemeter opp og ned. Klokken min viste 62,7 km med 6300 høydemeter opp og ned, sier Stian som jo er vant med slik kupering. Men, 1000 høydemeter opp og ned pr mil er tøffe saker for noen og enhver.

Klart for start på den lengste løypa. Stian lengst til venstre. (Foto: Pisão Extreme / Paulo Nunes)

Suveren seier til Stian
Stian's klubbkompis i Varegg, Kristoffer Føllesdal, løp sitt første ultraløp. Tidligere i år løp han sitt første fjellmaraton. Han kom på en fin 14. plass av 59 fullførende med tiden 14:09:59.

Stian vant suverent, og løp også med startnummer 1 siden han vant i fjor. Han løp den krevende løypa på 9:54:40, og var over to timer foran Portugisiske Francisco Fernandes på 2. plass. Faktisk var det kortere avstand mellom Fernandes på 2. plass og Føllesdal på 14. plass, enn mellom Fernandes og Angermund-Vik.

Kristoffer_Føllesdal.jpgKristoffer Føllesdal i farta. (Foto: Pisão Extreme / Fritz Fritz)

Stian på en topp litt etter halvveis i løpet. 1000 høydemeter opp og ned pr 10 km er tøffe saker. (Foto: Pisão Extreme / Fritz Fritz)

For Stian endte det med champis.

Turfølgets russiske innslag Daria Senkina imponerte også stort i sitt første ultraløp. 2. plass blant damene med tiden 15:34:16, 45 minutter fra seier. Med bakgrunn fra både fjelløp og orientering var jo forutsetningene gode likevel for debutanten.

Daria sammen med speakeren og Stian før start. (Foto: Pisão Extreme / Paulo Nunes)

På 35 kilometeren med over 3000 høydemeter løp Wolfgang Kampel inn til 10.plass på 5:30:54. I denne løypa var det 206 løpere som fullførte.

Brødrene Endre og Øyvind Sævig fulgte like bak på 15. og 21. plass med 5:43:03 og 5:51:38.  Truls Røed ble nr 24 med 5.56:32 og "reiseleder" Stig Strandhagen ble nr 41 på 6:17.05. Stig var nr 16 på 20 kilometeren i fjor.

På 24 kilometeren (2000+ høydemeter) løp Paul Velsand inn til 62. plass av de 182 som fullførte med tiden 4:50:02.

Wolfgang i løypa. (Foto: Pisão Extreme / Fritz Fritz)

Sævigbrødrene tidlig i løpet mens de ennå løp sammen. (Foto: Pisão Extreme / Fritz Fritz)

Truls. (Foto: Pisão Extreme / Fritz Fritz)

Stig har det åpenbart helt supert i 35-kilometeren. (Foto: Pisão Extreme / Fritz Fritz)

- I år var det ganske vått. De fleste løp med regnjakke. Elvene hadde mye mer vann en vanlig, som gjorde at brannvesenet måtte legge ut tau, forteller Stian, og legger til at dette er et løp de alle kan anbefale på det sterkeste. - Et arrangement som er laget i fra hjertet og ikke med fokus på lommeboka, sier han.