Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.Löplabbets Ribbemaraton arrangeres allltid 3. juledag, og 27. desember er det klart for den 12. utgaven av dette sosiale løpet som går mellom Löplabbets butikker i Sandvika (Claude Monets Allé 24) og på Ski (Ski Storsenter).

I for var det 134 løpere som startet og 122 som fullførte maraton på glattisen. Om det var glatt i fjor, var det enda glattere i 2017, men løperne taklet det med et smil og bruk av piggsko eller brodder. De fleste årene har det vært betydelig bedre løpbart.

Med 169 påmeldte ble det et bidrag på minimum 25.350 kroner til Kirkens Bymisjon som får hele startavgiften på 150 kroner pr deltaker. 

Starten_IMG_2911
Vinteren meldte sin ankomst akkurat når starten gikk i 2015. (Foto:Heming Leira)

Ribbemaraton 2018
Marianne Følling, glad løper i fjorårets løp. (Foto: Heming Leira)

Ribbemaraton 2018
Kyststien mellom Lysaker og Skøyen er et fint parti i løypa, selv om det ofte er is der. (Foto:Heming Leira)

Det koster minimum 150 kroner å delta. Startavgiften til Ribbemaraton går alltid til Kirkens Bymisjon.

- Skulle du ikke kunne løpe så tilbakebetaler vi ikke disse pengene. De blir å se på som en del av ditt bidrag til en gruppe som ikke har anledning til hverken å løpe langt eller overspise i jula, sier løpsleder John Aslak Bø. 

Løpet er ment som et sosialt og uformellt arrangement så selvforskyning er regelen her. Pakk mat og drikke i sekken og bruk kiosker og bensinstasjoner langs ruta for å fylle på med det du skulle mangle. Ribbemaraton er ett av fire løp i Löplabbets Maratonkarusell, der også PåskeHareMaraon. NestenMidtsommerMaraton og AlleHelgensUltra inngår. 

PÅMELDIING
Löplabbets Maratonkarusell på facebook

Kondisreportasjer:
2018: Grå Ribbemaraton på glattisen
2017: På glattisen i Ribbemaraton Sandvika - Ski
2016: Rekordmange (172) fullførte Ribbemaraton Sandvika-Ski
2015: Vinteren kom med Ribbemaraton