Avgjørelsen som er tatt går ut på å flytte heile arrangementet til Ålesund sentrum. Arbeidet med dette er allerede kommet i gang. Det er meningen at Ålesund Maraton 2021 vil ha start og mål i bysentrum. 

Ålesundløpene har fått med seg Bedriftsidretten i Midt-Norge for å lage et større arrangementet og får hjelp til å flytte det til hjertet av Jugendbyen. Her kan en løpe blant jugendhus, langs sjøkanten, og en liten tur innover på Nørve kan det også bli. Ved besøk i Ålesund kan en oppleve, med eller uten joggesko, steder som Brosundet, Naftadjupet, Jugenstilsenteret, Khåk Kunsthall, Atlanterhavsparken, fiskebåter langs Sjøgata, baker Walderhaug sine timper og softis på Stuen kiosk.

Bedriftsidretten Midt-Norge er hovedarrangør av Trondheim Maraton som har vokst seg stor de siste årene. De sitter på mye kompetanse og viktig erfaring som Ålesund nå kan ta del i. Thea Møll i Bedriftsidretten vil være prosjektleder for nye Ålesund Maraton.

Ålesund Maraton 2021 har fått godkjenning og tillatelse fra stedlige myndigheter til å arrangere maraton sentrumsnært lørdag 8. mai 2021. Det gjenstår å se hvordan dette praktisk kan gjennomføres, men jobben er begynt.

Arrangørene vil utvide arrangementet til å inneholde halv- og helmaraton, 5 og 10 km. De planlegger også en lagstafett for bedrifter, skoler, klubber og vennegjenger. Det siste kommer de tilbake til litt seinere på året. Påmelding for alle de andre distansene er åpnet. Det lønner seg å være tidlig ute for startkontingentene stiger etter hvert som arrangementsdagen nærmer seg. 

Løypevalget jobber arrangøren videre med, og de vil prøve å legge en 10,5 km runde som må løpes 4 ganger på maraton og 2 ganger for halvmaratonløpere. Det er også ønskelig med egen 5 km sløyfe som må løpes 2 ganger for å få en 10 km distanse.

Arrangørene sier det skal jobbes hardt i kulissene de kommende månedene. For interesserte er det bare å følge med på videre oppdateringer. Løpet har fått ny hjemmside, facebookside og instagramkonto.

Samtidig minner de oss på å krysse av lørdag 8. mai 2021 i kalenderen, allerede nå.

Forehand_Start_MoaMaraton fra Moa og innover Brusdalen er saga blott

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957