- Det var røft terreng i dag også. Men etter hvert føler jeg meg ganske trygg når jeg går ut alene med såpass stor ledelse, sa Magne Dæhli etter å ha forvaltet sin ledelse til en klar seier under dagens jaktstart i Sport8Norgescupen i Kodal utenfor Sandefjord.

For da gårsdagens vinner – Olav Lundanes – ikke stilte til start i dag, var det Magne Dæhli som kunne dra av gårde i spissen av feltet i morgentimene. En posisjon han – til tross for noen problemer underveis – tok vel vare på:

- Et sted ble jeg dratt ut av retningen på grunn av noe kvist. Jeg sjekket kompasset, men klarte likevel ikke å lese meg inn med en gang. Der gikk det nok et minutt.

- Jeg ble litt bekymret da, men jeg hørte ingen i skogen bak meg.

Og det var heller ingen grunn til å være urolig for Halden-løperen i fronten av feltet. Til slutt var det nesten 3 minutter ned til 2. mann – Stian Sundsvik fra Frol IL.

- Det er først nå i høst jeg har fått skikkelig orden på teknikken, og formen er overraskende bra, sa unggutten som etter 4. plass på NM-mellomdistanse forrige lørdag i dag kunne ta steget opp på pallen for første gang i Norgescupsammenheng.

Der fikk han selskap av en annen nykommer i den sammenheng, Elias Mølnvik, som i dag løp inn til 3. plass.

I dameklassen var det Kamilla Olaussen som var i spissen av feltet ut på jaktstarten, og løperen fra Fredrikstad hadde få problemer med å holde unna for de jagende løperne:

- Jeg fikk bedre flyt i o-teknikken i dag, selv om jeg synes det var mye kvist i bunnen. Uansett var det en fin avslutning på en intensiv konkurransehelg, sa hun etter målgang.

Ingenting er bedre enn å avslutte på toppen av pallen, og der kunne hun se ned på Kine Hallan Steiwer og Ingjerd Myhre som løp inn til henholdsvis 2.- og 3. plass. Og der Dæhli står over verdenscupavslutningen i Tsjekkia om snaue to uker, drar Olaussen dit medd ambisjoner om ny internasjonal suksess:

- Det er bare noen uker igjen av sesongen nå, så det gjelder bare å holde «trøkket» noen uker til, smilte jenta som hadde mest trøkk i beina denne søndagsformiddagen i Kodal.

Sport8Norgescup i orientering avsluttes med NM-natt og en ny jaktstart i Drammen og Asker i midten av otober.

Kilde: Norsk orientering

Resultater

21-E:
1) Kamilla Olaussen, Fredrikstad SK, 1.33.04,
2) Kine Hallan Steiwer, Halden SK, 1.36.43,
3) Ingjerd Myhre, Kongsberg OL, 1.37.56,
4) Ingeborg Eide, Byåsen IL, 1.38.34,
5) Runa Fremstad, Larvik OK, 1.41.24,
6) Ingrid Lundanes, NTNUI, 1.47.27.

H 21-E:
1) Magne Dæhli, Halden SK, 1.29.11,
2) Stian Sundsvik, Frol IL, 1.32.06,
3) Elias T. Mølnvik, NTNUI, 1.32.15,
4) Paul Sirum, Frol IL, 1.32.58,
5) Bjørn Ekeberg, IL Tyrving, 1.33.04,
6) Anders Nordberg, Nydalens SK, 1.33.29.