Om randoneesporten
Interessen for å gå i fjellet på vinteren har økt den siste tiden, og vi ser at flere har lett randonee utstyr som gjør turen opp mye enklere. Berit Elise Emdal hos arrangøren, Uteguiden, Stranda, sier til oss; "Randoneesporten i Norge er bare i startgropen av det den vil bli i fremtiden For mange som er glade i å gå eller løpe på fjellet, stopper ikke opp fordi snøen kommer på seinhøsten. Da bytter de bare ut joggesko med randoneeski".

 

Kart

Løypen
"Løypa kan ikke gi deg annet enn gåsehud", står det vider i infoen. I hjertet av Sunnmøre finner du det lille tettstedet Urke i Hjørundfjorden, som ligger tett mellom fjord og fjell. Her starter ferden opp til (Slogen, 1564 moh) som ligger i enden av Norangsfjorden, sidearmen til Hjørundfjorden. Videre går ferden opp mot Gullmorbreen og Habbostadbreen, så kommer en lang utforkjøring til Habbostaddalen hvor det flater ut, før man tar siste stigning opp mot Tinden. Fra Tinden er det en god og deilig nedkjøring til målgang ved Strandafjellet.
 

Stranda_Rando_loeypeprofil_640x148.jpeg

Målet med Stranda Rando er å gi flere muligheten til å bli med på en lang, vakker og tøff fjelltur. Da vi tror at en merket løype, i trygge omgivelser og med godt selskap skal kunne være en god arena for de som er litt usikre på om de tørr å kaste seg ut på sånn tøff tur. Den største utfordringen for mange blir å melde seg på. Etter det er det bare utfordringene som løypen gir deg som vil være din største konkurrent.

To klasser i lagkonkurranse
Fjellturen er en lagkonkurranse der laga kan ha minimum 2 utøvere på hvert lag og maksimalt 3 deltakere. Turen har to klasser, en for turgåere (Stranda Rando Touring) og en klasse for de som ønsker ekte kappestrid (Stranda Rando Alpint)

Stranda_Rando_640x811.png

Stranda Rando Touring
Her går du sammen med ditt lag i et behagelig tempo som gjør at dere kan nyte turen og ta pauser underveis. Selv om løypen er lang og krevende er det mer en gjennomførbart for deg som kan og vil utfordre deg selv. Stranda Rando krever at deltakeren har stegjern, isøks og tau, ved kryssing av Gullmorbreen.

Stranda Rando Alpint
Dette er klassen for deg som har konkurranseinstinkt og er opptatt av tid, Stranda Rando Alpint, er for de som vil gå i et høgt tempo fra start til slutt, her kommer mange til å teste sine grenser for å komme først i mål. Her vil laget hjelpe hverandre til å pushe, motivere og samarbeide når kroppen stritter i mot. Stranda Rando krever også her at skiløperen har stegjern, isøks og tau, ved kryssing av Gullmorbreen.

I målområdet
Ved målgang i Strandadalen vil det være matservering for deltakere, feiring av "årests tøffeste randoneekonkurranse", prisutdeling, prøving av demo-ski for publikum og god stemning.

Påmelding: http://strandarando.no/pamelding/

Arrangementes nettside

Oppdatert info finner du på facebook Stranda Rando
 

staticmap_640x296.png