Bildet kan inneholde: tekstØstmarka Trail Challenge – Hodelyktløpet er et teknisk krevende terrengløp på ca 12 km, som går på blå- og rødmerka stier i Østmarka - fra Skullerud. ØTC arrangerer også Flykningeruta fra Enebakk til Skullerud i august.

Dette var 5. utgave av ØTC - Hodelyktløpet, og med 55 startende var det ny deltagerrekord.

- Et løft for årets løp var samarbeidet med den nye Sørensen Sport på Skullerud, der vi brukte lokalene deres før og etter løpet. Vi flyttet derfor start/mål-området, noe som gjorde årets løype noen hundre meter lengre enn tidligere, sier arrangøren i en melding til kondis.no.

Starten. (Foto: Sylvain Cavatz)

Det var utfordrende forhold i løypa etter noen dager med regn og mildvær, og under løpet kom det også litt regn.

- Arrangementet var veldig hyggelig. God organisering, og fint for løperne å komme innendørs etter løpet, rapporterer Sylvain Cavatz - som tok bildene fra Hodelyktløpet.

Seier til Bazilchuk og Bjørhei
Molly Bazilchuk fra Sky Blazerz var raskest av kvinnene med tiden 1:05:29, 14 sekunder foran Marit Vala fra Bøler IF. I herreklassen vant Eivind Bjørhei fra Norconsult BIL/Oppegård IL med 55:03, med Sky Blazer Eirik Jansson Haverstad på 2. plass med tiden 56:40.

Molly Bazilchuk løper inn til seier. (Foto: Sylvain Cavatz)

Marit Vala ble nummer to. (Foto: Sylvain Cavatz)

Eivind Bjørhei vinner herreklassen. (Foto: Sylvain Cavatz)

Eirik Jansson Haverstad kom på 2. plass. (Foto: Sylvain Cavatz)