Målområdet.jpgDet var et yrende liv på Furumo Idrettspark for 40. året på rad. (Foto fra løpets facebookside)

Dette var 40. gangen Modum FIK arrangerte "høstens vakreste løpetur" i det flotte terrenget . I tillegg til nær 700 aktive var det et tilsvarende antall barn i aksjon på 600 meter og 1,5 km, og med turmarsjdeltakere var det over 1500 i aktivitet under årets begivenhet på Geithus.

5 km

På 5 km var Ronny Losoa, Sigdal Friidrettsklubb et hakk vassere enn de øvrige med 15:45. Vetle Flage, Hemsedal IL fulgte snaut halvminuttet bak og klubbkameraten Lars-Olav Vidvei tok 3. plassen. Her løp 13-åringen Per August Halle Haugen, IL Runar en ny sterk 5 km på 16:53 og ble 5. mann. I den andre enden av aldersklassene løp Kristen Aaby, Sigdal FIK (61) inn til 17:23 som var dagens 7. beste tid. Begge topper årsstatistikken i sine aldersklasser etter sine prestasjoner i den raske løypa i Drammen i september på henholdsvis på 16:13 og 16:39.

Tre kvinner løp under 20 miutter i Modum da Sturla-ungdommene Tuva Meinke Kylland (16) og Vienna Skinnes (12) vant dobbelt med tidene 19:11 og 19:56. Benedicte Solvin, Modum Friidrettsklubb tok 3. plassen på 19:57.

Starten 5 km.jpgFra starten på 5 km med vinner Ronny Loosa (961) i første rekke. (Foto fra løpets facebookside)

10 km

10 km for menn ble en jevn affære mellom Tjalve-løperen Iver Glomnes som stakk av med seieren på 32:31, åtte sekunder foran langveisfarende Piera Tobiassen fra Sirma IL.  Henrik Nilsson, SK Vidar tok 3. plassen 45 sekunder bak.

Marte Emilsen var en klar vinner på kvinnenes på 41:28, mens det var tettere mellom de to neste i mål, Guro Person og Mette Ottesen Bergh som klokket inn hhv. 53 sekunder og 1.08 minutt senere.

Starten 10 km.jpgStarten på 10 km. ​(Foto fra løpets facebookside)

Pallen kvinner 10 km.jpgPallen på kvinnenes 10 km ble besatt av (fra v.) toer Guro Person, vinner Marte Emilsen og treer Mette Ottesen Bergh.​ (Foto fra løpets facebookside)