– Under regjeringens pressekonferanse 21. mai ble det opplyst at Norge nå går til trinn 2 av gjenåpningsplanen 27. mai. Nå er det endelig klart av det er gitt betydelige lettelser for oss. NFIF sitt mål er å opptre ansvarlig og følge myndighetenes anbefalinger for å bekjempe korona-pandemien. Samtidig som vi bruker mulighetsrommet best mulig for å fremme aktiviteten vår, skrev Norges Friidrettsforbund i går på sine nettsider.

I de oppdaterte retningslinjene til NFIF står det blant annet å lese følgende om arrangement utendørs - som dermed også inkluderer mosjonsløp: 

"Arrangementer kan avholdes med deltakere fra ulike kommuner og kretser så lenge lokal smittesituasjon tilsier det og det er tillatt etter lokale forskrifter og anbefalinger.
Personer som er til stede skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand, målt fra skulder til skulder. Arrangøren skal ikke gjennomføre aktiviteter som krever mindre avstand mellom utøvere eller deltakere."


"Arrangementer uten faste, tilviste sitteplasser er tillatt med inntil 200 personer.
Grupper med inntil 200 personer kan skiftes ut i løpet av arrangementet, dersom det gjøres på en smittevernfaglig forsvarlig måte og det ikke er kontakt mellom gruppene."


Alle retningslinjene til NFIF finner du her. 

Det gjøres oppmerksom på at hver enkelt arrangør i tillegg må følge med på både nasjonale og lokal smittevernsregler siden disse kan variere fra kommune til kommune. 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957