Det vil bli en spennende konkurranse som skal kåre NM-vinnerne i motbakke. Samtidig er dette det siste løpet i årets motbakkecup der Karoline Holsen Kyte og Stian Øvergaard Årvik har tatt et godt grep om sammenlagtseieren.  Men Karoline står ikke på startlistene til Kvasshovden Opp, så dette kan åpne for andre sterke motbakkeløpere som Eli Anne Dvergsdal eller Anita Iversen Lilleskare som begge deltok på landslaget i motbakke-EM sammen med Karoline Holsen Kyte. Dessuten er skiskytter Tiril Eckhoff påmeldt, og det kan bli spennende å se hva en topptrent langrennsløper kan bidra med i motbakke. Junioren Julie Marie Larsen har også vært et sterkt navn i årets motbakkeløp.

Stian Øvergaard Årvik deltok også på det norske landslaget i motbakke-EN, men kom der et stykke bak sine lagkamerater Johan Bugge og Torstein Tengsareid, men Stian hadde en dårlig dag i varmen i Slovenia, og vil nok gjøre et bedre løp i norske temperaturforhold. Alle tre stiller til start i Ulvik lørdag 15. juli.

img_7991013160716.jpg

Fjorårets vinner Torsten Tengsareid går i mål i tett tåke og vind. Det er meldt mye bedre forhold i år. Torsten står på startlisten i år også.

img_8228027160716.jpg

Annie Bersagel fra Tjalve var i fjor raskeste kvinne opp til Kvasshovden. Hun står på startlisten i år også.

Se rapport fra fjorårets Kvasshovden Opp:
Torstein Tengsareid først opp på Kvasshovden

Arrangementets hjemmeside:
Kvasshovden Opp