Pressemelding:
 
mile-ingebrigtsen-maalgang-jubel_D4N8109.jpgHenrik Ingebrigtsen for to år siden på Bislett. Foto: Bjørn Johannessen
 
Henrik Ingebrigtsen satte norsk rekord på en engelsk mil på 3.50,72 for to år siden og skulle
 nok veldig gjerne ha klart å løpe under 3.50 foran et entusiastisk Bislett-publikum. På Bislett
 9. juni får han konkurranse av sin to år yngre bror Filip som endelig etter noen år plaget med skader ser ut til å få ut sitt store potensiale. Filip har allerede satt personlig rekord i år på 3.37,04, noe som gjør ham til den nest raskeste nordmannen noensinne på 1500 meter. Den enda yngre broren Jakob som i helgen satte verdensrekord for 15-åringer, blir å se på 1500 meter på Bislett litt tidligere i programmet.
 
Den regjerende verdensmesteren, kenyanske Asbel Kiprop, har vunnet «Drømmemilen» flere ganger og kommer tilbake til Diamond League-øvelsen på Bislett med to målsettinger: å vinne og å løpe på en god tid!
 
Han møter sterk motstand fra blant andre Ayanleh Souleiman fra Djibouti, som ikke bare er den raskeste mannen i feltet med en personlig rekord på 3.47,31, han satte også nylig verdensrekord innendørs på 1000 meter og har veldig lyst til å reise fra Oslo med et overtak tidlig i sesongen.
 
Kiprops landsmenn Silas Kiplagat og Elijah Manangoi vil også være med å kjempe om seieren. Kiplagat har løpt under 3.50 på en engelsk mil to ganger og har også vært under 3.30 på 1500 meter fire ganger. Alle de gode tidene han har oppnådd over lang tid gjør ham til en av de mest stabile utøverne noensinne på distansene.
 
Manangoi var forholdsvis ukjent til han forrige sesong først overrasket ved å kvalifisere seg for det kenyanske laget i VM, og så var veldig nær å stå for for det største sjokket under VM da han nesten vant 1500 meter. Det så lenge ut til at han skulle klare å dra seieren i land, men han ble slått på målstreken av Asbel Kiprop og måtte nøye seg med sølvmedaljen. Dette er Manangois første forsøk på en engelsk mil, men etter at hans personlige rekord på 1500 meter å dømme (3.29,76), er han god for å løpe under 3.50!
 
På ExxonMobil Bislett Games for fire år siden vant den ukjente algeriske løperen Taoufik Makhloufi 1500 meter i forøvelsene. Han gjorde det imidlertid på en imponerende måte, og senere i 2012 sikret han seg OL-gullet på distansen. Han har senere etablert seg som en av verdens raskeste 800- og 1500-meterløpere med glimrende personlige rekorder på 1.43,53 og 3.28,75. Han utgjør en reell trussel for den kenyanske dominansen på distansen.
------------------------------------------------------------------------------------------

Spesialtilbud til Kondismedlemmer på billetter til Bislett Games
 
 
HJEMMESIDEN for BISLETT GAMES

Les om tidligere Bislett Games