Etter fjorårets vellykkede testløp bestemte arrangøren Xtremeidfjord seg for å satse på dette løpet - og altså med 50 startende i år. Dette blir det tredje løpet arrangert av Xtremeidfjord. Fra før arrangerer man Dynafit Hardangervidda Marathon og Åsnes Expedition Amundsen. - Vi gleder oss til å kunne tilby nok et løp i fantastiske omgivelser, sier løpsleder Anita Fredheim Limstrand

Lørdag 13 juli går altså startskuddet for det første offisielle ultraløpet rundt Hardangerjøkulen, 100 kilometer rundt det mange mener er Norge`s fineste isbre.

HJU Kart.png

Start og mål er ved Vøringsfossen og underveis er man innom Rembesdal, Finse, Krækkja og Kjeldebu. Hele veien er man på fine stier, tett oppunder Jøkulen. Selv om løpet stort sett går på velkjente stier må deltagerne løpe med gps, da løypa ikke er merket. Det kan være fort gjort å ta feil i et stikryss, så det gjelder å følge med hvis ikke man vil legge inn noen ekstra kilometer.

- Dette er kanskje den fineste naturen Norge har å by på. Vi er utrolig stolte av å kunne invitere til det første offisielle løpet, sier en entusiastisk løpsleder Anita Fredheim Limstrand.

- Det er ventet perfekt løpevær i fjellet. Opp mot 16 grader, opphold og lite vind. Det største problemet for løperne blir nok mygg og å passe på at man ikke blir solbrent, sier Limstrand.
 
Sju nasjoner 
Det er 50 utøvere fra 7 ulike nasjoner påmeldt til årets løp. I tillegg til Norge er blant annet England, Spania, Mexico og Tsjekkia representert på startstreken. Størst forventninger er det til Hallvard Schjøllberg fra Lofoten Ultraløperklubb, som vant testløpet man gjennomførte i fjor. Da løp han på rett under 13 timer. I år er det ventet å være litt våtere og tøffere forhold i fjellet, men det svekker jo ikke favorittstempelet til Schjøllberg.

Kondis 2018: Vellykket testløp for Hardangerjøkulen Ultra

Hallvard SchjøllbergFoto Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord
Hallvard Schjølberg i brekanten under fjorårets løp. (Foto: Xtremeidfjord/Kai-Otto Melau)

Nettside

Facebook

Instagram