I helga arrangerte Xtremeidfjord testløp på det som mest sannsynlig blir et nytt Ultraløp på Hardangervidda i 2019 – Hardangerjøkulen Ultra.

Se mange flotte bilder fra testløpet i bildekarusellen ovenfor.

Løpet startet ved Vøringsfossen klokken åtte om morgenen i tett tåke. Derfra løp man inn mot Rembesdalseter og Finse der Hardangervidda viste seg fra sin beste side og badet i solskinn. Videre fra Finse gikk turen på fine, tørre stier rundt Jøkulen til Krækkja, Kjeldebu og ned til Vøringsfossen igjen. Da har man løpt rundt hele Hardangerjøkulen og sett den fra alle sider.

Totalt stilte 12 deltakere til start i testløpet og førstemann til å nå Vøringsfossen ble ikke uventet Hallvard Schjølberg fra Lofoten som fullførte testløpet på imponerende 12:57:06. De øvrige som var med på testløpet var Fred Hysøy Andersen, Svein Kjetil Riska, Kristi Johansen Skåtøy, Svein Vestøl, Torunn Årthun Dahlseng, Trude Kaald, Hanna Breivold, Ingrid Young, Øyunn Bygstad, Jard Bringedal og Jostein Børve HerneS.


_KAI7983.jpgKirsti Johansen Skåtøy og Svein Kjetil Riska (Foto Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord)
 

Tilbakemeldingene etter løpet var svært gode og arrangøren tar med seg dette videre i planleggingen av det som mest sannsynlig blir et nytt løp på kalenderen til neste år.

«Det var utrolig fint løpeterreng! Fine stier og en drøm å løpe på» sa Fred Husøy Andersen da han kom i mål.

På forhånd hadde arrangøren beregnet løpet til å være 90 kilometer og 3000 høydemeter, men etter at deltakerne hadde vært gjennom viste det seg at løpet er nærmere 100 kilometer.

Vi kommer selvfølgelig til å legge inn en liten sløyfe så dette blir en fullverdig 100-kilometer», sier mediasjef Kai-Otto Melau.


HJU Kart.png
Løypa rundt Hardangerjøkulen.


Xtremeidfjord har nå tre løp som de står som arrangør for. Åsnes Expedition Amundsen, 100km med ski og pulk over Hardangervidda i månedskifte februar/mars. Hardangervidda Marathon arrangeres 1. september og nå mest sannsynlig Hardangerjøkulen Ultra. Mer informasjon om sistnevnte kommer etter man har evaluert årets testløp og satt en endelig dato for 2019. 


Ingrid Young

Foto Kai-Otto Melau/XtremeidfjordIngrid Young i luftig passasje. (Foto Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord)
 

Se mange flotte bilder fra testløpet i bildekarusellen øverst.

Mer info om Xtremedifjord
Nettside
Facebook
Instagram

Xtremeidfjord har base i Eidfjord, Hordaland og er møteplass for alle som liker ekstremt utholdende konkurranser. Xtremeidfjord kjenner ingen grenser og tilrettelegger for alle ekstreme sportsarrangementer.